De Visual Storytelling Workshop – Finn Beales

Gepost op 29 september 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Hoe maak je onvergetelijke foto’s met je digitale camera? Je leert het in dit boek!

Titel: De Visual Storytelling Workshop
Auteur: Finn Beales
Vertaler: Textcase
Verschenen: september 2021
Pagina’s: 176
Uitgever: Terra
Waardering: 9/10

Bedankt, Terra, voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

We leven in een visuele wereld waarin we overspoeld worden met beelden. Dan is het van belang dat de beelden die je maakt opvallen. Fotograaf Finn Beales laat in zijn praktische boek De Visual Storytelling Workshop zien hoe je zulke foto’s maakt.

Fotografen kunnen met hun beelden verhalen vertellen. Ze verweven mensen, plekken en onderwerpen tot een kunstwerk dat groter is dan de som der delen. Dit boek leert je aan de hand van een vijfstappenplan – Pitchen, Voorbereiden, Maken, Bewerken en Sturen – hoe je met een spiegelreflexcamera onvergetelijke foto’s kunt maken voor een groot publiek. Ontdek hoe je het meeste kunt halen uit je camera, wat er nodig is om een meesterverteller te worden en hoe je opvallende beelden creëert die mensen raken.

Fotograferen is al jaren een hobby van mij. Ik weet nog dat ik op de middelbare school altijd mijn kleine digitale camera bij me had. In de loop der jaren heb ik meerdere camera’s gebruikt. Op het moment ben ik erg blij met mijn Nikon D3200 en de Sony A5000. De Nikon gebruik ik voor productfotografie en photoshoots voor mijn blog. De Sony is mijn favoriet voor op reis, omdat ik makkelijk foto’s van mezelf kan maken. Zelfs wanneer er een afstand tussen zit. Tips hoe ik mijn fotografie kan verbeteren vind ik altijd leuk om te lezen en vervolgens uit te proberen. Toen ik de De Visual Storytelling Workshop voorbij zag komen was ik meteen gecharmeerd dat het concept richt op storytelling. Ik ben dol op storytelling en hoe je dat kan inzetten. Ook de praktische kant aan dit boek sprak me meteen aan.

Het fijne aan dit boek is dat het daadwerkelijk aanvoelt als een workshop, maar eentje die je kan doen in je eigen tempo. De auteur laat instructie en inspiratie altijd volgen door opdrachten. De auteur gebruikt voorbeelden die hij tegenkomt in zijn eigen leven als fotograaf. Het maakt ook niet uit of je het duurste van het duurste materiaal bezit of met de camera op je mobiel fotografeert, je zal hoe dan ook wat van het boek opsteken.

Het boek begint met de basis, inclusief welke apparatuur de auteur gebruikt, van fotograferen maar ook van storytelling. Door middel van tekst en afbeeldingen met uitleg over hoe je een foto kunt maken die een ’tweede blik’ voor de kijker creëert.

De Visual Storytelling Workshop legt de nadruk op professionaliteit en het werken met zakelijke klanten, daarom doorloopt de auteur het proces van het maken van een fotoverhaal. Ook inbegrepen zijn hoe je moet pitchen voor je werk, voorbereidend werk doen, onkosten maken, bewerken en de uiteindelijke selectie van afbeeldingen. Ik vond het leuk dat er tips, creatieve instructies en veel voorbeelden uit de echte wereld waren. Een bedrijf stond de auteur zelfs toe om hun productshoot in het boek te gebruiken, dus we hebben een echt voorbeeld van het proces. Denk hierbij aan moodboards, callsheets, regiemodellen en postproductie.

Mijn favoriete gedeelte van het boek waren de workshops. De auteur gaat in op hoe je een verhaal rond een product kunt bouwen en tegelijkertijd het publiek kunt vermaken. De projecten/opdrachten zijn niet per se commercieel van aard, waardoor het gemakkelijk toe te passen is voor alledaagse fotografie. Daarnaast vind ik het een enorm pluspunt dat de auteur altijd praktijkvoorbeelden noemt, waardoor je een duidelijk en realistisch beeld krijgt van het gehele proces.

De Visual Storytelling Workshop is nu mijn favoriete boek over fotografie geworden, doordat het zo makkelijk in gebruik is en het een fijn boek is om er steeds weer opnieuw bij te pakken om een nieuwe opdracht uit te doen. Kortom: het is een zeer leerzaam boek waar ik van plan ben om nog heel veel uit te gaan leren.

Leer jij graag nieuwe dingen over fotografie?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.