Descendants | Filmrecensie

Gepost op 28 september 2015 door Katja in Films / 6 Comments

Descendants

 

Titel: Descendants

Release datum: 30 juli 2015
Regisseur: Kenny Ortega
Hoofdrollen: Dove Cameron, Cameron Boyce, Booboo Stewart en Sofia Carson
Bijrollen: Mitchell Hope
Tagline: They’re not bad. They’re born that way
Genre: Avontuur | Comedy

Cijfer: 8/10

In het magische rijk Auradon maakt Prins Ben, de zoon van Koning Beest en Koningin Belle, zich op voor zijn troonsbestijging. Zijn eerste officiële afkondiging: de kinderen van het Dwaaleiland, waar de beruchtste schurken wonen, moeten de kans krijgen om in Auradon te wonen. Mal, Evie, Carlos en Jay stappen voor het eerst van hun leven buiten de poorten van dit gevangeniseiland. Zullen zij net als hun ouders het slechte pad op gaan, of kiezen ze voor het goede en zullen ze het koninkrijk redden?

Een Disney tv-film? I’m in! Met name toen ik hoorde dat Dove Cameron de hoofdrol op zich zou nemen. Ik vind haar namelijk een erg goede actrice voor zo’n jonge leeftijd en ik was meteen benieuwd hoe zij, als dochter van Maleficent, de rol zou neer gaan zetten.

Niet alleen naar Dove Cameron was ik benieuwd, maar ook naar Booboo Stewart die de meesten zullen kennen van Twilight. Want hoe is zijn acteerwerk gegroeid na al die jaren? Ik kan al verklappen dat ik de acteurs die de personages speelden van de kinderen van de schurken uitzonderlijk goed vond voor een Disney tv-film. Helaas wisten de acteurs die de grote schurken uit al die sprookjes zelf speelden mij minder te overtuigen… Het leek namelijk erg op een musical.

Musical? Maar is dat het ook niet een beetje? Er wordt behoorlijk wat gezongen in de film, maar of het alleen maar musical liedjes zijn? Gelukkig niet. Het eerste lied is namelijk een House nummer Rotton to the core. Ik beken, dit liedje heeft voor een hele lange tijd bij mij op repeat gestaan. Eigenlijk vond ik bijna alle nummers uit de film erg gaaf, dus de hele album staat op herhalen.

ever after and descendants - Google Search

En de kostuums… Wauw! Volgens mij is er nog nooit een Disney film geweest waar de kostuums er zo uitgewerkt en vol details eruit zagen! Ik was erg onder de indruk en ook hoe de kleding van Mal opeens van kleur gaat verschillen. Ik vatte die hint meteen op als een verandering in de karakter van Mal. Misschien ken je het verhaal wel achter Belle en het Beest? Belle draagt in het begin van de film een blauwe jurk, zij speelt namelijk het goede. Iets wat een groot contrast vormt met Gaston zijn rode shirt.

Het filmwerk vond ik persoonlijk erg goed. Er werd gewerkt vanuit meerder hoeken en hoogtes. Vooral dat laatste vond ik erg bijzonder, maar het werkte wel en het gaf de film net even iets extra’s. Helaas vind ik het wel jammer dat je ziet wanneer er gewerkt wordt met een green screen. Om de acteurs is er dan een vage gloed. Balen, maar het is dan ook een lowbudgetfilm.

Ik ben werkelijk dol op deze film! En ik denk dat ik hem nog veel vaker zal zien. Net als de andere film die ik tot nu toe al heel veel heb gezien van Dove Cameron. Zoek je een leuke Disney film met goed acteerwerk, gave kostuums en een sprookjesachtig thema? Dan kan ik de Descendants zeker aanraden!

http://https://www.youtube.com/watch?v=t4UUQqefajc

Ga jij de film Descendants kijken? 

Liefs,

header31-860x280

Tags:


6 responses to “Descendants | Filmrecensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.