Did I mention I love you? – Estelle Maskame

Gepost op June 21 2016 door Katja in Boeken / 2 Comments

dimily

Titel: Did I mention I love you?

Auteur: Estelle Maskame

Verschenen: juni 2016

Pagina’s: 400

Uitgever: Moon

Waardering: 7/10

Ik wil uitgeverij Moon bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Taylor, opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Taylor steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer- en zus, en bovendien heeft Taylor al een vriendin. Maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Ik begon het boek te lezen en het was bijna onmogelijk om het boek dicht te doen. Het boek leest erg fijn weg, waardoor ik liever niet wilde stoppen met lezen. Echt een summer read als je het mij vraagt.

Hoe fijn ik Did I mention I love you vind, er was toch iets wat ik miste: een spanningsboog het hele boek door.Elk hoofdstuk had een spanningsopbouw, maar net wanneer je bij het einde bent van het hoofdstuk slipt de spanning weg en liet het mij met een leeggevoel achter. Hierdoor wilde ik elke keer weer meteen beginnen aan het volgende hoofdstuk. Als dit een trucje is, dan is het wel een heel goed trucje, want het werkt verslavend!

Het boek is geschreven door een schrijfster van toen nog 16(!?), waardoor de karakters van de personages erg realistisch zijn. Ik kon mij precies voorstellen hoe het in zo’n kliek zou gaan. Ondanks dat het niet de mensen zijn met wie ik nu om zou willen gaan, dit waren wel de mensen waar ik eerder mee omging. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat Estelle dit perfect op papier heeft weten te zetten over hoe dit soort vriendschappen ontstaan en zich ontwikkelen.

Het laatste ding waar ik ook moeite mee had waren de dialogen die geforceerd op mij overkwamen. Het zat namelijk vol clichés en sommige teksten waren te overduidelijk. Ik had iets meer diepte gewild en uitgewerkte personages. De LA vrienden van Eden kon ik pas in de laatste 25% van het boek onthouden wie wie was, doordat ze zoveel op elkaar leken. Hierdoor kon kon ik merken dat Estelle door het boek heen een groei had doorgemaakt. Ze groeide als auteur en de verschillende situaties en personages kregen meer diepte.

Het is zeker niet het meest spectaculaire boek die ik ooit heb gelezen, maar wauw wat las het boek fijn! Ik krijg ook heel veel zin in september wanneer het tweede deel in de winkels komt te liggen. Daarnaast vind ik het zo tof hoe Estelle op jonge leeftijd een boek heeft weten te schrijven op deze manier. Het boek stipt verschillende onderwerpen aan, zoals seks, drugs en situaties die je liever niet meemaakt in je leven, maar helaas toch gebeuren.

Did I mention I love you is een heerlijke contemporary: een echte summer read!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , ,


2 responses to “Did I mention I love you? – Estelle Maskame

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.