Dreiging en Duisternis | GrishaVerse Reread

Gepost op 9 maart 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

Voor de Netflix show Shadow and Bone uitkomt, herlees ik de GrishaVerse en die ervaring deel ik graag met jou in deze blog!

Dreiging en Duisternis – Leigh Bardugo
Duisternis vergaat nooit.
Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.
Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling -en verder weg van Mal.
Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

Hoeveelste keer is het dat je dit boek leest?
De derde keer! Ik realiseerde me tijdens het lezen dat dit de eerste keer is dat ik de trilogie aan het lezen ben en dat ik al weet hoe de trilogie gaat eindigen.

Waarom heb je Dreiging en Duisternis al meerdere keren gelezen?
Toen ik Dreiging en Duisternis voor de eerste keer las was het laatste deel nog niet uit. Tijdens de eerste keer herlezen, herlas ik het boek omdat ik veel details was vergeten en ik het liever nog even wilde lezen voor ik aan het derde deel zou beginnen.
Maar ik vind het juist heel erg leuk dat ik al weet hoe de trilogie eindigt, want ik merkte dat ik veel meer begon te letten op andere details.

Is je mening over het boek veranderd in al de keren dat je het boek hebt gelezen?
Een beetje. In mijn vorige blogpost noemde ik dat ik tijdens het lezen van het eerste boek heel erg moest wennen aan de grote hoeveelheid informatie en omdat ik toen nog niet veel fantasy had gelezen. Dus het lezen van het tweede deel voor de eerste keer vond ik al een stuk makkelijker gaan. Maar ik denk dat ik net als bij Schim en Schaduw het meest genoten heb van dat ik Dreiging en Duisternis voor de derde keer heb gelezen. Wellicht omdat ik al weet hoe deze trilogie gaat eindigen en ik me bewuster ben van de andere details.

Las je het boek sneller doordat je het boek al vaker hebt gelezen?
Ik las dit deel iets langzamer dan het eerste deel, maar alsnog vloog ik door het boek heen.

Nog steeds zin om de andere delen te (her)lezen?
Jaaaaaa! Als er geen recensie-exemplaren op me zouden wachten dan was ik meteen aan het derde deel begonnen. En inmiddels is de trailer uit van de Netflix show Shadow and Bone en nu kan ik al helemaal niet wachten om List & Leugens te gaan lezen. Ik ben nou eenmaal zo ontzettend dol op de kraaien.

Naar welk boek uit de GrishaVerse kijk je op het moment het meest uit om te gaan lezen?
Eigenlijk noem ik het hierboven al en het antwoord is List & Leugens, maar ik kijk ook heel erg ernaar uit naar een boek over een zekere kaperkapitein. Over hem lees je onwijs veel in Dreiging en Duisternis en wauw… hij is mijn favoriete personage! Ik heb meerdere keren tijdens het lezen hardop gelachen wanneer hij aan het woord was.

Herlees jij de GrishaVerse ook voordat de Netflix show online komt?

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.