Durf ik nog te reizen?

Gepost op 22 januari 2017 door Katja in persoonlijk, Reizen / 1 Comment

Of ik nog durf te reizen met de terroristische aanslagen? Europa is nu onveilig volgens velen, dus betekent dit dat ik nu sneller voor een bestemming kies buiten Europa? 

Ja, ik durf nog steeds te reizen en ook binnen Europa, ondanks de terroristische aanslagen. Het betekent niet dat ik er niet bang voor ben, want ik houd nog steeds mijn hart vast dat de volgende aanslag in Utrecht zal gaan gebeuren. Maar als het gaat om reizen naar een Europese bestemming, dan ben ik nog steeds niet bang genoeg om het te laten. Sterker nog… ik denk dat ik nu JUIST er sneller voor kies om per februari wanneer ik mijn paspoort ontvang (i.p.v. een ID) veel te gaan reizen door Europa, want nu kan het nog.

De aanleiding van deze blogpost is gekomen doordat ik onlangs veel TravelTubers video’s heb gezien waarin de YouTubers in de video’s noemen welke plekken volgens hun de top bestemmingen worden in 2017. Europa wordt geen één keer genoemd als een geweldige reisplek, pas op het einde wanneer de YouTubers uitleggen dat het onveilig is en adviseren hiermee hun kijkers om niet naar Europa te gaan.

Hierdoor viel het mij meteen op dat ik met name TravelTubers volg die in Amerika en Canada wonen en ten tweede de TravelTubers die ik volg hebben geen idee hoe de situatie nu in Europa is. Hiermee wil ik niet zeggen dat Europa super veilig is, want dat is het niet. Maar de reden dat ik niet bang ben om te reizen in Europa heeft heel erg te maken met het feit dat de terroristische aanslagen lang niet zo veel zijn als in de jaren 80. Als je nu al bang bent, geloof me het percentage van aanslagen nu is nog geen 1% ten opzichte van de jaren 80.

Maar. Ja, ik heb wel één maar. Ik zal grote events in een stad mijden. Gelukkig ben ik niet van grote events, maar ik zal juist die nu ook sneller mijden. Daarnaast check ik van tevoren wel hoe de situatie nu in een stad is, dat is iets wat ik nog nooit heb gedaan, maar wat ik nu wel vaker in de toekomst zal gaan doen. Ergens begrijp ik ook wel dat de TravelTubers die ik volg Europa afraden, omdat zij vaak een groot publiek hebben uit het land waar zij zelf ook vandaan komen en dan is Europa vrij ver voor ze en kost het ook veel geld om hier te komen. Al is dat laatste nog maar voor de helft waar.

Door de aanslagen is Europa juist goedkoper geworden! Het enige land die duurder is geworden is Spanje, omdat veel mensen die normaal naar Griekenland (vluchtelingen), Turkije (aanslagen), etc. gaan toch een zonvakantie willen en daar profiteert Spanje enorm van.

Ondanks dat Spanje duurder is geworden staat het hoog op mijn lijstje. En wie weet bezoek ik dit land ook als eerste dit jaar, want reizen gaat zolang als het kan door in mijn leven.

Liefs,

Tags:


One response to “Durf ik nog te reizen?

  1. verliefdopzweden

    Lekker doorgaan met reizen.
    Maar zorg wel dat je weer gezond thuis komt
    Ik heb begrepen dat Zweden een zeer veilig land is.
    Misschien een idee?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.