Een half jaar een tatoeage

Posted on November 27 2017 by Katja in persoonlijk / 1 Comment

Op zaterdag 27 mei liet ik samen met vriendin Ajita onze eerste tatoeage zetten. Vandaag is dat precies een half jaar geleden. Mijn gedachten? Dat kan je in deze blogpost lezen!

Betekenis
Samen met Ajita gingen we naar de tattooshop en lieten we dezelfde tatoeage zetten. Een puntkomma. Voor ons beiden heeft het een andere betekenis. Mijn betekenis die ik aan de tatoeage heb gegeven? Die kan je lezen in mijn schrijfsel ik en mijn paniekstoornis of misschien niet letterlijk lezen maar er wel uit opmaken.

Iedereen heeft een verhaal en mijn paniekstoornis is een groot onderdeel van mijn verhaal. De tatoeage is voor mij een geheugensteuntje dat ik geen punt in mijn leven heb gezet, maar ben gaan vechten voor een puntkomma.

Plaats van tatoeage op lichaam
Waar je een tatoeage laat zetten op je lichaam is erg belangrijk of in ieder geval was dat voor mij zo. Ik wilde ‘m op een plek dat ik er makkelijk naar zou kunnen kijken, maar waar andere het niet zo snel zien. Selena Gomez heeft deze zelfde tatoeage twee weken voor mij aan laten zetten. Toen ik zag waar zij het had laten zetten vond ik het meteen een super handige plek: onder mijn linker pols aan de buitenkant. Precies naar mijn wensen.

Ondanks dat ik de plek heb gekozen door wat ik zag dat Selena het had laten zetten, ben ik nog steeds erg blij met de plaatsing. Elke ochtend wanneer ik mijn haar borstel en mijn make-up opdoe dan zie ik de tatoeage. Het geeft mij dan een boel energie om de dag te beginnen.

Tattooshop
We gingen naar een tattooshop in Den Haag. Ajita kende de plek via via en dat vond ik eigenlijk wel prima. De tatoeëerder was erg vriendelijk en we konden fijn met hem kletsen. Maar echt een klik? Die had ik niet. Het is dan ook niet shop waar ik mijn volgende tatoeage zou laten zetten. Met name omdat mijn volgende tatoeage uitgebreid zal zijn en dan vind ik de creatieve klik erg belangrijk. Voor een tattoo zo klein als een puntkomma vond ik het niet erg wie het liet zetten, zolang de persoon maar ervaren was en hygiënisch te werk ging.

Nog steeds blij?  
Ja, zeker! Zoals ik net al typte ben ik elke ochtend weer blij en geeft het me energie wanneer ik mijn tatoeage zie. Ik ben er ook trots op. Voor deze inkt op mijn lichaam heb ik zelf gekozen, het voelt alsof het mij aanvult. Ik denk dat dit gek klinkt voor iemand wie geen tatoeage heeft, maar van anderen die wel een tatoeage hebben hoor ik vaak precies hetzelfde.

Kriebels
Of het al kriebelt om een volgende te laten zetten? Ja, enorm! Maar door mijn huidige stage stel ik het waarschijnlijk nog even uit. Ik vind het namelijk niet prettig om de hele tijd te moeten smeren wanneer ik op kantoor ben. De kans is groot dat ik mijn volgende afspraak inplan na mijn stage, dus ergens in april 2018. Het klinkt nog ver weg, maar ik heb zo’n vermoeden dat de tijd snel voorbij zal gaan.

Liefs,

Tags:


One response to “Een half jaar een tatoeage

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.