Een vaarwel en dromen achterna

Posted on June 7 2024 by Katja in Schrijfsels / 4 Comments

Met pijn in mijn hart heb ik onlangs een moeilijke keuze gemaakt over de toekomst van mijn blog.

Lieve lezer, 

Komend oktober is het 10 jaar geleden dat ik That Blonde Woman als blog begon. Daarvoor was ik al actief bij een andere blog als schrijver. Wauw, 10 jaar. Ik kan het eigenlijk niet geloven. Ik was een tiener toen ik aan dit avontuur startte en inmiddels ga ik al hard richting de dertig. In de afgelopen 10 jaar is niets zo consistent geweest in mijn leven als deze blog. Ik ben zo’n 12 keer verhuisd (als het niet meer is), werkte zeker voor het dubbele aantal opdrachtgevers en maakte onvergetelijke solo reizen. Na meer dan 1500 geschreven blogs voor dit stuk internet, is het tijd dat ik nieuwe dromen achterna ga.

Deze blog was het begin van mijn huidige carrière en ik ben iedereen zo ontzettend dankbaar voor alle kansen. Van de uitgeverijen, oud en huidige opdrachtgevers en jou, de lezer. Jullie hebben de afgelopen 10 jaar mijn leven heel veel kleur gegeven. Van segwayen tijdens een boekpresentatie tot fietsen door Potsdam als onderdeel van mijn perstrip. Auteurs mogen ontmoeten en interviewen tot mijn eerste functie krijgen bij een uitgeverij. Tijdens een boekenfeest leerde ik een van mijn beste vrienden kennen om na 8 jaar vriendschap hem vaarwel te moeten zeggen aan zijn graf. 

Het was huilen, lachen en opgroeien. Leren dansen in de regen wanneer teleurstellingen te groot waren om van ze te kunnen wegrennen. Maar dan de momenten waarin mijn dromen uitkwamen, wetende dat al die doorgehaalde nachten het waard waren, zullen me altijd bijblijven. En dan heb ik nog niet eens gehad over alle leuke projecten waaraan ik heb meegewerkt. Met als kers op de taart: De boekpioniers in samenwerking met Emmy van ZonenMaan. 

Al deze momenten hebben ervoor gezorgd dat ik het heel moeilijk vond om dit boek te sluiten. Het is me zo ontzettend dierbaar en dat zal ik nooit in woorden kunnen uitleggen. Als het kon zou ik al mijn favoriete momenten in mijn hoofd willen samenvoegen tot een film, om te laten zien: dit is het leven dat ik heb geleid dankzij deze blog!

En precies daarom zal deze blog niet verdwijnen. Sterker nog, ik ga het nieuw leven inblazen, maar het zal anders zijn dan voorheen, vandaar dat ik een moment wilde nemen om mijn dankbaarheid te tonen aan iedereen die ik tot op heden op deze reis heb ontmoet. Als je een lezer van het eerste uur bent, dan kan je je vast nog wel herinneren dat ik kort na de start van deze blog vertrok naar Engeland. Wat een tijd had ik daar! Ik ben niet ik als ik mijn dromen niet altijd achterna ga. Hoe ver de afstand ook mag zijn of hoeveel ik bij moet leren… ik ga ervoor.
En nu sta ik hier op de vooravond van het laten uitkomen van mijn volgende dromen die ik werkelijkheid ga maken. Voor nu houd ik het even voor me wat ik precies ga doen, maar het is alles waar ik zo hard voor heb gewerkt de afgelopen jaren. Ik heb genoten van het uitzicht tijdens de reis onderweg, maar ik ben ook opgelucht dat ik eindelijk deze berg heb beklommen.

Maar wat heeft dit alles met mijn blog te maken? Nou ik kan al wel verklappen dat mijn droom om mijn carrière gaat, en wat dat betekent voor mijn privéleven. Ik zal veel in het buitenland zijn, en daar wil ik over blijven schrijven. Mijn solo reizen, taalstudies en een plek voor het plaatsen van mijn schrijfsels. Dus deze blog blijft in de lucht, echter ga ik verder in het Engels. Na alles wat ik heb meegemaakt dankzij deze blog hoop ik dat je je kan voorstellen waarom mij deze keuze zo zwaar valt. Om eerlijk te zijn heb ik het jaren uitgesteld. De reden waarom ik een punt com website heb is omdat ik altijd had verwacht binnen een aantal jaar over te stappen op het Engels. Maar die paar jaar veranderden in 10 jaren.  

Inmiddels ben ik op het punt gekomen dat ik dit boek op een mooi moment kan dichtslaan. Ik ben stappen aan het zetten naar mijn volgende dromen waarin ik ook mijn niet-Nederlandstalige vrienden bij wil betrekken. Gedurende de komende maanden zal deze blog volledig transformeren naar That Blonde Woman 3.0. Om te beginnen zullen alle blogs na deze blog in het Engels zijn. Oude artikelen worden verwijderd en gearchiveerd, sommige artikelen worden hergepubliceerd in het Engels en een klein deel zal in het Nederlands blijven staan omdat ze samenwerkingen bevatten waar ik met veel plezier naar terugkijk. Daarna gaan we de volgende fase in, eentje waar ik al een aantal maanden hard mee bezig ben: That Blonde Woman krijgt een nieuw jasje! Binnenkort gaat de webdesigner en illustrator aan de slag om mijn ideeën tot leven te brengen en ik kan absoluut niet wachten!

In de toekomst zal ik blijven schrijven over mijn solo reizen, taalstudies, boeken… eigenlijk elke verhaalvorm waar ik me mee omring. Maar in de genoemde onderwerpen zal ik me voornamelijk verdiepen. Het zal dus ook wel voorkomen dat je oude blogs opeens in het Engels voorbij ziet komen. Uiteraard zal ik de blogs van de nodige updates voorzien. Het is dus voor jou en mij even wennen, al kan ik ook niet wachten op dit nieuwe avontuur. De dromen die ik waar ga maken, het uitzicht van de beklommen bergen en genieten van het eerste hoofdstuk in mijn volgende boek dat ik mijn leven noem. 

Liefs,
Katja

Tags: , , ,


4 responses to “Een vaarwel en dromen achterna

  1. Mandy

    Hoi Katja,
    Ik volg je blog al sinds de manicure maandag artikelen! Ik heb veel bewondering voor hoe jij je eigen weg zoekt in het leven. Veel succes met alles wat je gaat doen.

    • Katja

      Wauw, Mandy van dit bericht werd ik stil. Je bent een lezer van het eerste uur! Dank dat je al 10 jaar deze blog leest en al deze transformaties hebt gezien. Dankjewel voor alles! <3

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.