Elke dag maandag – Jessica Brody

Posted on September 13 2016 by Katja in Boeken / 0 Comments

Elke dag maandag

Titel: Elke dag maandag

Auteur: Jessica Brody

Verschenen: augustus 2016

Pagina’s: 368

Uitgever: Blossom Books

Waardering: 9/10

Ik wil Uitgeverij Blossom Books bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Ellison Sparks heeft de ergste maandag ooit. Ze krijgt een verkeersboete, staat vreselijk op de schoolfoto, verpest haar softbal-try outs en haar speech voor de klassenvertegenwoordigersverkiezing en tot overmaat van ramp maakt haar rockster-vriendje Tristan het uit. Om niks!

Ellie is ervan overtuigd dat als ze deze maandag over zou kunnen doen, alles goed zal komen. Dus als ze de volgende ochtend wakker wordt en ontdekt dat het wéér maandag is, weet ze precies wat haar te doen staat: voorkomen dat Tristan het uitmaakt. Maar hoe vaak ze de maandag ook over mag doen, het lijkt erop dat het steeds hetzelfde eindigt… Lukt het Ellie om er een goede dag van te maken? Of blijft het voor altijd maandag?

Een heerlijke 90’s vibe raast door dit boek al speelt dit boek zich af in het heden. Elke dag maandag deed mij namelijk denken aan verschillende films uit de jaren negentig, aangezien die werkten met hetzelfde concept waar dit boek uit bestaat. Het verhaal speelde zich dan ook als een film af in mijn hoofd.

Echter, was ik in het begin wel bang dat het verhaal langdradig en saai zou gaan worden. Omdat de dag steeds weer opnieuw begint. Maar dat was gelukkig helemaal niet het geval. Elke maandag had een andere twist en liep anders dan de maandag ervoor (op een paar hoofdlijnen na). Helaas is het verhaal wel een tikkeltje voorspelbaar. Maar hé, dat is ook de reden waarom ik graag naar films uit de jaren negentig kijk.

Jessica Brody laat het verhaal en hoofdpersonage op een mooie manier groeien met een hele fijne boodschap er in verwerkt. Het begint heel subtiel, maar de boodschap wordt steeds duidelijker. Daarnaast is de humor echt ge-wel-dig!

elkedagmaandaginsta

De schrijfstijl is luchtig en leest heerlijk weg. Petje af voor de vertaler, want al die woordgrappen, droge humor en de luchtige  manier van schrijven zal niet makkelijk vertaalbaar zijn. Nu ik het toch heb over de technische kant van het boek… Is de omslag niet ontzettend tof? De kleuren en vormen zijn simpel, maar het ziet er zo leuk uit! Natuurlijk gaat het om de inhoud van het boek, maar dat betekent niet dat het uiterlijk saai moet zijn.

Ik heb meerdere malen echt keihard gelachen om de grappen in het verhaal. Echt heerlijk hoe droog de grappen zijn en zo herkenbaar. Elke dag maandag is een fijn boek met veel humor, vriendschap, liefde, een 90’s vibe en met een prachtige boodschap over jezelf zijn.

Heb jij de deleted scenes van Elke dag maandag al gelezen?

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags: , , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.