Wist je datjes over alleen reizen

Posted on September 11 2016 by Katja in Reizen / 0 Comments

DSC00558

Wist je dat… wanneer je alleen reist, dat mensen anders op je reageren dan wanneer je met z’n tweeën of met een groep reist? Dit zijn de meest voorkomende wist je datjes tijdens mijn reizen alleen.

 … 9 van de 10 keer aan jou word gevraagd om een foto van een verliefd stelletje of een familie te maken?

… mensen sneller geneigd zijn om je te helpen wanneer je er verloren uitziet? Ze bieden het zelfs vaak spontaan aan.

… niets smalltalk. Kijk er niet van op als je opeens een heel diepgaand gesprek heb met iemand in de metro of wanneer je in een restaurant zit.

… je snel vrienden maakt op een onbekende plek wanneer je er voor open staat?

… je het meest mee krijgt van de cultuur? Aangezien je niet in een groepsstructuur blijft zitten van je vrienden (of familie).

… mensen het vaak prima vind als je bij hun groep aansluit wanneer je op excursie gaat? Altijd fijn, want dat betekent groepskorting! Of alleen al gezelligheid.

… personeel in restaurants extra aandacht aan je geven? Al een paar keer kreeg ik een grotere glas drinken dan wat ik had besteld zonder meer te hoeven betalen. Zelf had ik dit ‘wist je datje’ niet verwacht, aangezien je juist zou zeggen dat het personeel liever meer mensen hebben, zodat ze meer geld krijgen. Maar in de praktijk werkt het toch anders.

… andere klanten in restaurants je juist vreemd aankijken? Zij geven mij altijd het idee dat ik juist sneu ben, terwijl ik het helemaal niet erg vind om alleen te eten. Alleen eten doe ik ook in mijn studentenkamer.

… mensen sneller denken dat je een local bent?

Natuurlijk zijn bovenstaande punten wel afhankelijk van hoe je zelf bent op reis, maar dit is hoe ik het zelf heb ervaren.

Welk van bovenstaande ‘wist je datjes’ had je niet verwacht die in dit lijstje zou staan?  

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.