End of the Year Booktag 2022

Gepost op 10 november 2022 door Katja in Boeken / 0 Comments

Het is bijna het einde van het jaar en daarom leek het me leuk om de End of the Year Booktag in te vullen!

Er is nog minder dan 2 maanden van dit jaar over en ik hoop nog veel te kunnen lezen. Op het moment van het schrijven van deze blogpost heb ik 30 boeken gelezen en voor mijn werk stapels manuscripten, maar dat laatste telt helaas niet mee voor mijn Goodreads. 
Vorig jaar had ik rond deze zelfde tijd al 71 boeken gelezen, maar goed dit was dan ook een heel ander jaar geworden dan ik me van tevoren had kunnen voorstellen. Mijn concentratie was meestal ver te zoeken en dat heb ik uiteindelijk maar geaccepteerd. Daarnaast merk ik dat ik het liefst op het moment voornamelijk manga’s lees.
Begin dit jaar had ik mijn leesdoel op Goodreads ingesteld op 60 boeken, dus het is nog wel even de vraag of ik mijn doel ga halen. De kans is groter van niet. Maar wie weet verbaas ik mezelf wel en lees ik hele grote stapels manga’s uit. Hoe het voor de rest gaat kan je lezen in deze booktag!

1. Zijn er boeken waarin je bent gestart dit jaar en nog moet uitlezen?
Nee, behalve dan het boek die ik op het moment van schrijven aan het lezen ben. Het gaat om Violet, vervloekt & verwoest van Gina Chen. 

2. Is er een herfstig boek dat je kunt lezen om de overgang naar de winter te kunnen maken?
Hmmm, ik denk niet super herfstig, maar ik hou normaal gesproken ervan om fantasy te lezen tijdens deze tijd van het jaar. En ik zou heel graag Bloodmarked van Tracy Deonn willen lezen. Later deze maand zal het boek bij mij op de mat vallen en ik kijk er nu al naar uit!

3. Is er een boek dat nog moet uitkomen waar je op wacht?
Nee, want vandaag is De jongen uit het woud van Leigh Bardugo verschenen en dat was het laatste boek waar ik dit jaar nog op zat te wachten. 

4. Welke drie boeken wil je nog lezen voor het einde van het jaar?
Naast eerder genoemde boeken, Bloodmarked en De jongen uit het woud? Dan is mijn antwoord I was born for this van Alice Oseman. Een vriendin van mij is zo hyped over dit boek dat ik niet kan wachten om er ook in te beginnen. 

5. Is er een boek waarvan je denkt dat het je nog steeds kan verrassen en je favoriete boek van het jaar kan worden?
Oeh, ik denk dan dat het Bloodmarked zal zijn! Ik ben namelijk dol op Deonn haar schrijfstijl. 

6. Heb je al leesplannen gemaakt voor 2023?
Nee, totaal niet. Mijn leven heeft zowel op persoonlijk- als werkvlak zo ontzettend vaak een andere wending aangenomen dit jaar, dat ik daar nog van aan het bijkomen ben. En ik baal er eerlijk gezegd ook van dat ik nog niet eens in de buurt ben gekomen van mijn Goodreads challenge. 
Wel weet ik al dat ik meer manga’s, in andere talen zoals Duits, Koreaans, etc. en meer poëzie wil gaan lezen.  

Welke boek(en) wil jij sowieso nog lezen in de laatste weken van 2022?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.