Fangirl – Rainbow Rowell

Posted on December 30 2015 by Katja in Boeken / 5 Comments

Fangirl

Titel: Fangirl

Auteur: Rainbow Rowell

Verschenen: Juni 2014

Pagina’s: 445

Uitgever: Van Goor

Waardering: 9/10

Cath is fan van Simon Snow, maar zo zijn er wel meer. Het enige verschil is dat een Simon Snow-fan zijn voor Cath net zo veel betekent als kunnen ademen voor de rest van de mensheid. Als Cath niet over Simon Snow leest, in boeken waarin hij de hoofdpersoon is of op forums, dan schrijft ze fanfictie of verkleedt ze zich als een van de personages uit de films.Tot nu toe was haar tweelingzus Wren net zo gek op Simon Snow, maar nu ze gaan studeren is het fangirlen er voor Wren wel een beetje af. Cath zal nu dus alleen door haar veelal fictieve leven moeten gaan. Maar is ze daar wel klaar voor? Haar nieuwe kamergenoot Reagan is in ieder geval vastbesloten om Cath een handje te helpen. Samen trekken ze ten strijde tegen veeleisende docenten, manische ouders en sluimerende verliefdheden en komt Cath erachter dat nerd zijn eigenlijk wel heel cool is.

Ik ben verliefd met dit boek! Ik kan maar 1 punt bedenken wat ik minder vond aan dit boek en dat is dat sommige stukjes net te langdradig zijn naar mijn smaak. En dit was mijn recensie, een echte aanrader, dus zeker lezen!

Yeah, je hebt doorgelezen, want ik wil Fangirl bespreken in meer dan slechts twee regels. Na het lezen van Eleanor & Park, ook geschreven door Rainbow Rowell, wilde ik meer. Ondanks dat ik Eleanor & Park een klein beetje gehyped vond op het moment dat ik het boek las. Maar door de fijne schrijfstijl wilde ik toch graag ander boeken van haar lezen! 

En meer kreeg ik met Fangirl. Ik had moeite om dit boek weg te leggen. Soms zat ik doodmoe te lezen, viel ik bijna in slaap, maar wilde ik toch doorgaan. Ik vond het hoofdpersonage, Cath, zo’n geweldig persoon al had ze soms wel wat meer pit mogen hebben. Aan de andere kant paste dit beter bij het verhaal. Er waren een paar momenten dat ik het verhaal te langdradig vond. Van mij mocht er meer vaart in, maar Rowell slaagt erin om een verhaal te schrijven die ik als lezer niet los wilde laten. Ook de stukjes van Cath haar fanfiction vond ik ge-wel-dig om te lezen.

Rowell heeft de personages goed uitgedacht. Zo kreeg ik een onwijze hekel aan de tweelingzus van Cath, Wren, omdat de schrijfster van dit boek haar zo goed neergezet had. Wren doet alleen maar aan uitgaan en drinken. In dit boek kom je er precies achter hoe het is om een fangirl van Simon Snow te zijn. De kamergenoot van Cath vond ik heerlijk om over te lezen zij had van mij dan ook iets meer mogen voorkomen in het verhaal.

Het boek gaat niet alleen over het leven van een fangirl, maar ook over hoe een onzeker meisje uit haar schulp moet komen. En alles met haar eigen ogen zien. Durven om te doen, maar ook dicht bij jezelf proberen te blijven.

Heb jij al één van Rainbow Rowell haar boeken gelezen?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


5 responses to “Fangirl – Rainbow Rowell

  1. Jazeker, Fangirl, Eleanor & Park en Carry On gelezen. Landline en attachments staan op de plank om gelezen te worden. Ik ben echt fan van de schrijfstijl van Rainbow Rowell. Ik kan Carry On ook zeker aanbevelen, echt een super boek!

  2. Fangirl is echt een van mijn favoriete boeken, altijd leuk om te zien dat er zoveel mensen enthousiast bij zijn! Ik heb Carry On nog thuis liggen en Landline en Eleanor & Park gelezen, maar Fangirl vind ik duidelijk een stuk beter dan de andere boeken.

  3. Ik heb deze nog niet zo lang geleden gelezen en ik vond hem eigenlijk helemaal niet zo leuk, echt een beetje te kinderlijk en het hele Simon Snow-gebeuren vond ik gewoon té overdreven. Eleanor & Park heeft mijn hart veroverd!

  4. dolores

    ik heb dit boek ook gelezen. ik vindt het erg leuk. meestal lees ik een boek met veel actie, thriller, fantasy, maar nog nooit heb ik echt zo’n boek gelezen. het was zo’n relaxte boek. geweldig! ik zag niet echt een verhaalprobleem. er waren tussendoor wel kleine dingen, maar niks groots en dat maakte het anders en ook fijn om te lezen. zelf sloeg ik de fanfiction die ze voorlas soms over. soms las ik het wel, soms niet. het is wel leuk, maar ik lees veel liever over Cath

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.