Fotoverslag: Bath, Uk

Posted on March 16 2015 by Katja in Reizen / 2 Comments

Vorige week kon je mijn Fotoverslag lezen van Bristol, deze week is Bath aan de beurt. Bath, een prachtige stad met Romeinse invloeden. Teven mijn laatste stad die ik samen met Amanda heb bezocht tijdens mijn verblijf in Engeland.

DSC_0123

Terwijl Amanda sliep in de bus was ik aan het genieten van de prachtige zonsopkomst.

DSC_0126

Even bijkomen van de reis met een koffie en een caramel fudge cake.

DSC_0128

Ik kan de humor hiervan wel waarderen.

DSC_0129

Wanneer je linksaf gaat bij de Quiet street, dan kom je dit super schattige winkeltje tegen.

DSC_0131

Voor de Jane Austen fans.

DSC_0134

Deze boekhandel is een grote aanrader! Het zit aan de rand van het winkelgebied en wauw wat is het een grote boekwinkel!

DSC_0132

De boekenhemel!

DSC_0133

De YA-boeken! Tip: de boeken waarom folie zit in deze winkel zijn gesigneerd! Hoe tof? Zelf heb ik liever dat ik er zelf bij ben wanneer de auteur zijn/haar handtekening in mijn boek zet. Maar als je weet dat je nooit meer de kans zult krijgen om de auteur te ontmoeten is dit wel een makkelijke manier. Geen zorgen de boeken zijn dezelfde prijs als de boeken zonder handtekeningen.

DSC_0135

DSC_0142

DSC_0156

Wat is Bath zonder de Romeinse baden?

DSC_0158

Deze kleine bioscoop vind ik zoveel sfeer hebben!

DSC_0160

Het Romeinse badhuis museum. Vergeet niet om veel geld mee te nemen als je naar Bath gaat, want het is een prijzige stad. Een kaartje voor dit museum kost 14 pond (omgerekend 20 euro).

DSC_0159

Nog zo’n mooie kerk.

DSC_0168

Na een lange dag moeten Aamanda en ik wel even bijkomen en hoe kan dat beter dan met een…

DSC_0205

Afternoon tea in deze super schattige tea room?

DSC_0204

DSC_0206

De tea room was erg mooi aangekleed en liet de sterke vrouwelijke kant tijdens WO2 uitstralen.

DSC_0208

Dit was heerlijk!

DSC_0209

Een chocolade kersentaart voor Amanda (rechts) en een koffie hazelnoot taart voor mij (links).

DSC_0203

Door de hele stad zijn deze palen verspreid en kaarten.

Ik kreeg van één van jullie een berichtje vorige week dat het misschien handiger zou zijn dat ik een kaartje zou maken van de desbetreffende stad en waar je alles zou kunnen vinden waar ik ben geweest. Een super idee vind ik dat, maar ik ben niet iemand die zich aan een plan houd wanneer ik door een stad loop. Ik loop waar ik maar net zin in heb. En dan kom ik juist de leukste plekjes tegen. Dus hoe graag ik het ook zou willen, maar ik weet niet eens waar de plekjes precies zijn in de stad. Ik doe vaak alles op mijn richtingsgevoel.

Maar met bovenstaande foto hoop ik je gerust te stellen. Alle is vrij makkelijk te vinden in Engelse steden en zitten vrij logisch in elkaar. Daarnaast zijn Engelse mensen erg behulpzaam. Als je langer dan 30 seconden bij een kaart staat, dan zal er zeker al een Engelsman naar je toe lopen om te vragen: Are you lost?

Daarnaast zijn Engelse steden niet super groot.. In ieder geval niet het gedeelte waar alle musea, andere bezienswaardigheden en winkels zitten.

Dit was het voor deze keer, er zal nog één fotoverslag op TBW komen en houdt je vast! Dat zal gaan over alle Harry Potter plekjes in Exeter!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , ,


2 responses to “Fotoverslag: Bath, Uk

  1. Ik ben gisteren teruggekomen uit een lang weekend Londen, maar ik heb nu al heimwee naar Engeland! Ik wil ook naar Bathhhhhh. En die taart. DIE TAART!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.