Gevarenzone – Jennefer Mellink

Gepost op 21 juli 2016 door Katja in Boeken / 0 Comments

Gevarenzone

 

Titel: Gevarenzone

Auteur: Jennefer Mellink

Verschenen: juli 2016

Pagina’s: 200

Uitgever: Clavis

Waardering: 8/10

Ik wil Uitgeverij Clavis bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Pip wil uit huis. Ze heeft voortdurend ruzie met haar moeder, die haar elke dag weer de huid vol scheldt omdat ze gestopt is met haar opleiding. Op een mooie dag in september lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen: Pip vindt een leuke baan én een eigen huisje. Maar dat huis is niet zo geweldig als het lijkt. Nadat Pip en haar vrienden een ouijabord hebben gebruikt, gebeuren er allemaal vreemde dingen: spullen verdwijnen of gaan kapot en er gaat zelfs iemand dood, zoals het ouijabord al had voorspeld. Pips nieuwe leven verandert in een regelrechte hel. Wie heeft het op haar voorzien? Is het iemand van haar vrienden die haar in de maling neemt? Zijn het kwade geesten? Of zijn het spoken uit haar verleden?


Waar Kwaadbloed naar mijn smaak een te korte spanningsboog had, beklemde Gevarenzone mij. Er waren delen in het verhaal die ik las met een ingehouden adem. Het boek las als een film. Ik hoorde nog net niet het filmmuziek toen ik aan het lezen was. Net als in een film waarbij ik door heb dat er iets mis gaat, kon ik diezelfde spanning in het boek voelen en zat ik te wachten tot het ook ging gebeuren in het boek.

Het boek is niet van af het begin af aan spannend, maar dat gaf mij tijd om de hoofdpersonage, Pip, te leren kennen. Dit vond ik een fijne opbouw van het verhaal. De spanning laat nog even op zich wachten, maar toen de spanning eenmaal kwam… Toen was ik echt even bang in mijn eigen huis en kon ik niet anders dan het boek even weg leggen, zodat ik die nacht nog slaap zou krijgen.

Halverwege het verhaal vroeg ik mij af waar het verhaal naar toe zou gaan, want krijgt het een bovennatuurlijk randje? Gelukkig niet! Jennefer blijft met beide benen op de grond staan en dat maakt het boek ook zo fijn en realistisch.

De spanning bleef de rest van het boek en wanneer ik het boek uit had was ik erg gefrustreerd over het einde. Maar wow, ik stond er echt versteld over! Al had ik de persoon 20 bladzijdes voor het einde ontmaskerd, het verhaal bleef spannend. Ook omdat ik het verhaal achter de dader wilde leren kennen.

Het verhaal eindigde abrupt, maar laat je daardoor niet tegenhouden om het boek te gaan lezen. Het geeft het boek een extra mysterie en het verhaal bleef daardoor nog een paar dagen in mijn hoofd hangen. Daardoor heb ik al minstens 10 ideeën over het einde.

Lees jij graag een spannend boek? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.