Kwaad bloed – Jennefer Mellink

Gepost op 22 juli 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

Kwaad bloed

 

Titel: Kwaad bloed

Auteur: Jennefer Mellink

Verschenen: juni 2015

Pagina’s: 296

Uitgever: Clavis

Waardering: 8/10

Ik wil Uitgeverij Clavis bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

De meters leken kilometers. Hij ademde zwaar. Dit ging echt niet goed. Er moest een dokter komen, en snel. Waar was zijn mobiel? Hij begon te hyperventileren, wilde schreeuwen en om hulp roepen, maar er kwam geen geluid uit zijn strot. Enkel wat zacht gepiep dat voor hetzelfde geld een klein muisje zou kunnen zijn, een van de vele in dit gore studentenhuis. Hij sloot zijn ogen en hoopte dat die helse pijn gauw over zou zijn. Nooit meer wilde hij cocktails drinken. Nooit, maar dan ook echt nooit meer.

Na een wild feestje wordt Vince dood aangetroffen in zijn studentenkamer. Een ongelukkig toeval, of is er meer aan de hand? Zijn beste vriendin Eilleen vertrouwt het niet en besluit om zich met het politieonderzoek te bemoeien. Ze ontdekt details die het daglicht niet kunnen verdragen, en veel mensen lijken een motief te hebben om Vince van het leven te beroven. Of beeldt ze zich dat slechts in? De vragen blijven zich opstapelen, de antwoorden laten zich niet makkelijk achterhalen. Door alle heftige gebeurtenissen wordt ook Eilleens eigen akelige verleden weer opgerakeld …

Ze heeft het weer geflikt! Een bloedstollend verhaal waarbij ik op het puntje van mijn stoel zat. Jennefer Mellink vind ik één van de betere YA schrijvers van Nederland. Toegegeven dat ik haar eerste boek Gebroken nog gaver vond.

In gebroken was de spanningsboog continu optimaal terwijl de schrijfster mij in Kwaadbloed zo af en toe verloor. Ondanks dat heb ik de laatste 100 bladzijdes van het boek in één ruk uitgelezen. De spanning wist mij vanaf dat punt mijn aandacht vast te houden. Langzaam ontrafelde ik als lezer de dader… en ik was geschokt.

Jennefer weet verhalen neer te zetten waarin de dader onverwacht is en iedereen lijkt verdacht te zijn. Ik vond de setting van het verhaal erg tof. Ik ben zelf nog niet zo lang geleden verhuisd naar een studentenhuis, dus het verhaal kwam hard binnen.

Het verhaal wordt net als bij het debuut niet vanuit één perspectief vertelt. Je wordt als lezer op het verkeerde been gezet. Of juist een hint gegeven, een kijkje achter de schermen. De verschillende perspectieven geeft het verhaal veel extra’s, al denk ik dat dit verhaal juist zo goed staat doordat het niet alleen vanuit Eilleen haar kant wordt vertelt. Het maakt het verhaal spannender, de kriebels suisden door mijn lichaam tijdens het lezen.

Heftige onderwerpen en een fijne schrijfstijl met een rauw randje. Zo kan ik Jennefer haar werk het beste beschrijven.

Als laatste wil ik nog een compliment geven aan iedereen die meegeholpen heeft met het vormgeven van het boek. Het ziet er werkelijk prachtig uit!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “Kwaad bloed – Jennefer Mellink

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.