Gebroken – Jennefer Mellink

Gepost op 4 april 2015 door Katja in Boeken / 2 Comments

Gebroken

Titel: Gebroken

Auteur: Jennefer Mellink

Verschenen: juni 2014

Pagina’s: 215

Uitgever: Clavis

Waardering: 8/10

Anna’s zestiende verjaardag loopt uit op een ramp. Tijdens haar feest wordt ze verkracht. Ze probeert de dader te vinden, maar iedereen in haar omgeving lijkt verdacht. Zodra ze een spoor heeft gevonden, wordt ze overmeesterd en ontvoerd. Maandenlang zit ze opgesloten in een pikdonkere ruimte. Als ze eindelijk weet te ontsnappen, heeft ze nog maar één doel: wraak.

Tijdens de Clavis YA Borrel van vorig jaar las de schrijfster Jennefer Mellink de proloog voor uit haar debuut ‘Gebroken’ en het liefst wilde ik meteen met dit boek onder dekens kruipen om het zo snel mogelijk zelf verder te lezen. Hoewel Gebroken het eerste boek is van Jennefer is dat zeker niet te merken aan haar schrijfstijl en verhaallijn.

Gebroken gaat over Anna die haar verjaardag viert met haar familie. Hierna gaan haar ouders op vakantie en doet ze het feest nog eens dunnetjes over voor haar vrienden. Dit feest loopt anders dan verwacht en loopt uit op een drama. Anna wordt verkracht, ze heeft de dader niet gezien omdat hij een bivakmuts ophad, maar ze is vastbesloten om hoe dan ook de dader te vinden. Omdat ze haar geheim aan niemand anders durft toe te vertrouwen gaat ze alleen op onderzoek uit.

Tijdens het lezen van dit boek heb ik zelf een lijstje in mijn hoofd bijgehouden met de eventuele daders. Ik begon met 5 daders, totdat ik door een heel klein detail de dader wist te achterhalen. Ik ben verzot op verhalen waarbij ik pas in het allerlaatste hoofdstuk ontdek of de dader die ik in mijn hoofd heb ook daadwerkelijk de schuldige is. Ondanks dat ik de dader wist te achterhalen werd ik meerdere malen door Jennefer op het verkeerde been gezet en begon ik toch te twijfelen. Gebroken is zeker geen cliché verhaal waarvan je meteen weet wie de dader is. Ik denk dat ik zelf dankzij puur geluk dat kleine detail niet over het hoofd zag.

Het verhaal is erg realistisch geschreven, want ondanks dat het van Anna niet slim is om zelf op onderzoek te gaan en het aan niemand te vertellen, denk ik dat ik precies hetzelfde zou hebben gereageerd in zo’n situatie. Daarbij had ik ook meteen een duidelijk beeld bij de andere personages.

Na de proloog is het verhaal vrij rustig opgebouwd. Naast stukken vanuit het perspectief van Anna lees je ook stukken vanuit het hoofd van de psychopaat. En dat is op een zeer originele manier gedaan!

Een geweldig boek die je zeker in één ruk uitleest en je tot de laatste zin op het puntje van je stoel zit. En voor wie nu al fan is van Jennefer kan ik melden dat ze bezig is met haar derde boek! Ik ben benieuwd wat voor bloedstollend verhaal ze nu schrijft. Haar tweede boek wordt dit jaar in juni verwacht en zal Kwaad Bloed heten, hiervan heb ik het eerste hoofdstuk al gelezen en die eindigde met het woord lijkwagen. Dus ja ik ben groot fan van haar werk.

Ben jij al fan van Jennefer haar schrijfkunsten? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “Gebroken – Jennefer Mellink

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.