Harry Potter Tour Exeter

Gepost op 26 april 2015 door Katja in Boeken, Reizen / 2 Comments

Heb je er altijd al van gedroomd om rond te lopen in de wereld van Harry Potter? Ga dan met mij mee op avontuur in Exeter waar Harry Potter werd geboren. En wie weet herken je wel dingen uit de film of boeken. Laat je onderdompelen waar J.K. Rowling zelf als student heeft gewoond. 

Ga in Exeter naar het centraal station waar de Hogwarts express aankomt

DSC_0236

DSC_0272

Helaas ziet het er niet zo magisch eruit zonder het mist en alles. Maar één ding klopt wel, het is vanaf het station nog een heel stuk naar Hogwarts!

DSC_0239

Tijdens de wandeling naar Hogwarts (de Universiteit) toe, kwamen Amanda (reisgenoot) en ik deze huizen tegen. Die deden mij erg denken aan de straat waar Harry als baby met zijn ouders heeft gewoond.

DSC_0249

Welkom op de Universiteit, vanaf het centraal station staan er al borden aangegeven naar hier dus het is makkelijk te vinden.

DSC_0251

Eenmaal op de campus loop je door het verboden bos, die er best indrukwekkend uitziet. De foto doet de omgeving geen recht.

DSC_0252

DSC_0253Via deze trappen kom je uit bij het huis waar een groot deel van de leraren slapen en wonen.

DSC_0254

Het huis van Gryffindor, waar de studenten slapen. En ooit was één van deze kamers van J.K. Rowling.

DSC_0255

De oude gebouwen op de campus hebben elk hun eigen wapen en studentenvereniging. Er zijn 4 gebouwen van het zelfde bouwjaar met eigen wapen. Ik vermoed dat daarvan de verschillende afdelingen in Hogwarts komen.

DSC_0256

The Great Hall, niet precies zoals je je herinnerd uit de boeken? Geen zorgen want hier kom ik later tijdens deze tour op terug.

DSC_0269

Eenmaal terug lopend naar het centrum werden we beloond met een prachtig uitzicht over het verboden bos… Hetzelfde landschap kan je ook terug vinden in de films. Op het kleine dorpje daar in de verte na dan.

DSC_0333

Na een lange wandeltocht terug naar het centrum kom je langs De Lekke Ketel, waar het bier echt lijkt op butter beer.

DSC_0334

De Lekke Ketel zit in dezelfde straat als John Lewis, dus is het makkelijk te vinden. Hier een pizza bestellen kan ik je zeker aanraden, aangezien het niet duur is en tegelijk heel lekker. Veel studenten zijn hier dan doordeweeks te vinden voor het bier en de pizza. Wedden dat J.K. Rowling hier vaak is geweest in haar studententijd.

DSC_0283

Wanneer je van De Lekke Ketel terug loopt naar de hoofdstraat vind je in één van de zijstraten deze muurschildering. Het vertelt kleine delen over de geschiedenis van Exeter. Een leuk weetje is dan ook dat de laatste “heksen” in Exeter zijn geëxecuteerd voor dat het niet meer toegestaan werd. Ik zie een patroon oftewel drie tovenaars: Harry, Ron en Hermelien.

DSC_0273

Loop verder door de hoofdstraat en opnieuw is er iets te vinden in een zijstraat, Gandy street. Maar jij kent het als Diagon Ally.

DSC_0274

DSC_0277

Helaas geen Ollivanders, maar genoeg andere schattige winkeltjes zijn er te vinden.

DSC_0281

Terug in de hoofdstraat, wat nog hoort bij Diagon Ally, loop je in tegen gestelde richting waar je net uitliep bij Gandy street naar een ander zijstraatje waar een grote kerk staat.

DSC_0282

Hier kon ik Hogwarts wel in terug vinden, met name The Great Hall. Vanaf de voorkant lijkt het grote raam precies hetzelfde als in de films. In eerste instantie was het ook de bedoeling dat alles zou worden gefilmd in Exeter. Toch ben ik blij dat ze deze keuze niet hebben gemaakt, aangezien het in de films er beter uitziet. Maar ik ben wel blij dat ik delen uit het boek en de film kon terug vinden in Exeter, terug in de tijd dat J.K. Rowling nog gewoon een student was.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Harry Potter Tour Exeter

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.