Het onmogelijke leven – Kate Scelsa

Posted on January 27 2016 by Katja in Boeken / 3 Comments

Het Onmogelijke Leven

 

Titel: Het onmogelijke leven

Auteur: Kate Scelsa

Verschenen: november 2015

Pagina’s: 296

Uitgever: Clavis

Waardering: 7/10

Ik wil uitgeverij Clavis bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

De zestienjarige MIRA begint met een schone lei op een nieuwe school. Deze keer zal ze doen alsof ze net als alle andere tieners kan functioneren, dat heeft ze haar ouders beloofd. Alsof ze niet doodmoe wordt van dit leven, en zich alleen echt wakker voelt als ze bij Sebby is.

SEBBY is Mira’s gay best friend. Hij lijkt altijd opgewekt, al is het leven in zijn pleeggezin allesbehalve een pretje. Samen hebben Mira en Sebby een wereld van magische rituelen en spontane roadtrips verzonnen, om het onmogelijke leven mogelijk te maken.

JEREMY, de verlegen jongen die zich na een incident aan het einde van vorig schooljaar in isolement heeft teruggetrokken, staat plots oog in oog met Sebby en Mira. En daarna zal zijn leven nooit meer hetzelfde zijn.

Wat gebeurde er zojuist? Dit was mijn eerste gedachten nadat ik het boek dichtsloeg. Het verhaal lijkt een melodie op pagina’s. Een prachtig, breekbaar en verdrietig verhaal die ik niet zag aankomen.

In het begin deed het boek mij heel erg denken aan The Perks of Being a Wallflower en ook al heb ik dat boek niet gelezen, staat het wel hoog om mijn wishlist. De film heb ik al wel een paar keer gezien en vandaar dat ik kan zeggen dat het boek Het onmogelijke leven de zelfde sfeer erop nahoudt als The Perks of Being a Wallflower.

De manier hoe de karakters worden opgebouwd is al te zien wanneer je kijkt aan elke begin van een hoofdstuk. De personages zijn tastbaar, breekbaar en tegelijk leek het alsof ik van een afstandje het verhaal bekeek. De schrijfstijl is erg bijzonder, maar zeker op een fijne manier. Het is haast poëtisch en daar ben ik dol op.

Het verhaal zelf komt traag opgang en het blijft vrij traag door het hele boek. Ik had op meer pit gehoopt. Ik vond het in het begin ook moeilijk om steeds het boek weer op te pakken. Het zijn de karakters waardoor ik door bleef lezen, ze boeiden mij. Voor mijn gevoel leek het verhaal door de karakters tijdloos. Ik had het gevoel alsof dit boek ook in een andere decennia thuis had kunnen horen. Al zou dat niet helemaal kunnen als we kijken naar de thema’s die in het verhaal voorkomen.

Het onmogelijke leven is een fijne YA met bijzondere gebeurtenissen, een poetische schrijfstijl, boeiende karakters en tijdloos. Het is een verhaal die je moet liggen, maar zeker de moeite waard om te lezen.

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


3 responses to “Het onmogelijke leven – Kate Scelsa

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.