Hoe blijf je authentiek?

Gepost op 18 januari 2019 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 1 Comment

Hoe blijf je authentiek terwijl je ook groeit als persoon? Je groei als persoon is al sneller te zien dan bijvoorbeeld op je blog. Toch vind ik het ook belangrijk om groei op mijn blog te laten zien, maar hoe doe je dat en ook nog authentiek over komt?

Hoe blijf je authentiek? Laat je jezelf zien? En ga je jezelf niet kopiëren van de persoon die je ooit was, maar die je nu niet meer bent. Je groeit en dat is juist goed om te laten zien. Zo nu en dan worstel ik wel behoorlijk met dit. Het is namelijk niet volledig in mijn handen hoe ik verander. Ik dacht dat het wel zo was, dat ik mijn leven volledig kan vormgeven. Echter kan ik situaties niet mijden. Die gebeuren namelijk gewoon. Nee, ze overkomen je.

Na een bepaalde situatie is het wel mogelijk dat je zelf bepaald hoe je op de situatie reageert. Maar toch vormt het je. Stel: je maakt een wandeling door het bos en komt thuis. Het is als het ware een rondje die je liep in het bos. Je had thuis kunnen blijven, want de wandeling door het bos had geen doel op zichzelf. Maar toch veranderd het je wel als mens. Je hebt een rondje door het bos gemaakt. Misschien had je wel een praatje met een andere wandelaar. Of je had juist de tijd om even helemaal tot rust te komen. De situatie, gebeurtenissen… het maakt je tot wie je bent.

Het hebben van een doel, een droom om achterna te gaan vind ik belangrijk. Twee jaar terug had ik het er vaak over dat ik geen idee meer had wat mijn doel was. Het lijkt bijna alsof je dan een deel van jezelf verliest. Het lijkt onmogelijk om dan nog authentiek te zijn, want hoe kan je dat zijn als je niet meer weet wie je bent?

Ik ben geen onzeker persoon en ik ben als het ware een open boek als het gaat om het delen van mijn emoties. Maar toch had ik de afgelopen twee jaar vaak het idee dat en deel van mij niet compleet was. Dat ik niet volledig mezelf kon zijn. Ik heb toen zelfs getwijfeld om te stoppen met That Blonde Woman, omdat ik zo enorm twijfelde of de blog me wel genoeg liet groeien. Ik zette ook vraagtekens bij de gedachten of That Blonde Woman niet te veel onderdeel van mij was geworden.

Een paar maanden terug realiseerde ik me opeens iets. That Blonde Woman is geen onderdeel van mij. Het is niet iets wat ik heb gecreëerd. Ik ben That Blonde Woman. Dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik aan een nieuw hoofdstuk moest beginnen. Zo ontstond er een nieuw logo, nieuw vormgegeven website en het uitbreiden van het bedrijf.

Lees hier meer over de herlancering van That Blonde Woman.

Fris beginnen in een nieuwe woning, een nieuwe start met mijn blog en verder gaan met het bedrijf die een tijd stil heeft gelegen. Of ik het spannend vind? Eigenlijk niet. Ik voel me er enorm relaxed onder. En dat is hoe ik weet dat ik op het goede pad zit. Na nog geen anderhalve dag vrij (in een voor mij nieuwe stad) voel ik me creatief en gemotiveerd om mijn uitdaging aan te gaan. Mijn dromen zijn er nog en het doel heb ik gevonden. Niet teruggevonden. Daarvoor ben ik al zo ontzettend vaak van mijn pad afgeweken. Ik moest weer even opnieuw in de spiegel kijken naar hoe ik ben gegroeid en of het doel daar nog wel bij paste.

Eerlijk? Mijn doel van mijn 16-jarige ik is nog zo ontzettend springlevend. Mijn grote droom. Om te kunnen leven van het bedrijf That Blonde Woman. Doen waar ik goed in ben en me daar verder in blijven ontwikkelen. Dat is denk ik hoe ik authentiek blijf. Blijven ontwikkelen en laten zien dat ik groei.

Liefs,

Tags:


One response to “Hoe blijf je authentiek?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.