Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

Gepost op 3 maart 2016 door Katja in Boeken / 3 Comments

9789000348275_download

 

Titel: Hof van Doorns en Rozen

Auteur: Sarah J. Maas

Verschenen: februari 2016

Pagina’s: 312

Uitgever: Van Goor

Waardering: 9/10

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek.

Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn. 

Het verhaal gaat over Feyre, die als jageres haar familie voorziet van eten. Haar vader vond ik nogal een slappeling en haar zussen trokken al hun neus op om te gaan koken. In het begin dacht ik daardoor dat het geen retelling is van Belle en het Beest, maar van Assepoester. De familie van Feyre irriteerde mij enorm. Ik kon mij niet voorstellen waarom Feyre daar wilde blijven en wilde zorgen voor haar familie.

Wanneer Feyre tijdens de jacht een mysterieuze wolf neerschiet met haar pijl en boog blijkt het niet gewoon een wolf te zijn, maar een fea. Ik voelde de spanning in het boek stijgen naarmate ik verder las. Voor je het wist was Feyre weggehaald bij haar familie die haar zo slecht hadden behandeld. Ondanks dat deed Feyre er alles aan om weer terug te keren naar haar familie.

Vanaf het moment dat Feyre in het land van de fae terecht komt, dan zie je duidelijk het Belle en het Beest verhaallijn. Toch is niets wat het lijkt en wordt het verhaal je niet voorgekauwd.

Het verhaal is rustig opgebouwd zo rustig dat ik mij begon af te vragen wanneer de actie zou komen. Ik ben namelijk niet het type lezer die een rustig en lief verhaal wil. De leukste boeken zijn rauw, actie en bevatten een bepaalde humor. Zodra die gedachten naar binnenslopen begon de spanning op te bouwen in het boek. Ik werd verrast door de personages en de actie en… en… Ik heb tijdens het lezen meerdere malen mijn adem ingehouden. Het werd soms zo spannend dat ikzelf bang werd om geluid te maken.

Ik vond het een super fijn boek. Alleen toen ik bij het laatste deel van het boek was vond ik het voorspelbaar een saai. Terwijl het einde juist weer erg sterk is.

Hof van Doorns en Rozen is het boek die je niet neer kan leggen. Je wordt verrast op de manier hoe Belle en het Beest opnieuw wordt verteld. Het boek bevat een unieke sfeer en humor waardoor ik vaak hardop heb zitten lachen. Ook de actiescènes zitten geweldig in elkaar waardoor ik zeker weet dat Feyre je nieuwe favoriete kick-ass heldin zal zijn.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


3 responses to “Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.