5 tips om een ochtendmens te worden

Gepost op 1 maart 2016 door Katja in Schrijfsels / 2 Comments

ochtendmens

Wakker worden gemaakt door de eerste zonnestralen. Al is dat al om… 6 uur in de ochtend! Het maakt mij niet uit zolang de zon maar straalt kan ik mijn dag beginnen. Begrijp mij niet verkeerd ik ben een echte avondmens, maar tegelijk kan ik genieten van mijn ochtend! Hoe? Dat lees je hier!

1. Probeer genoeg te slapen

Als avondmens gaan de ochtend en ik niet altijd even goed samen, maar om toch een x aantal uur slaap te halen in de nacht kan ik de hele dag werken zonder kapot thuis te komen. Het heeft heel erg te maken met balans te vinden tussen wanneer nog even wakker blijven en om toch te gaan slapen.

2. Zorg voor een fijne omgeving

Voor ik ga slapen probeer ik dat er minstens een half uur tussen het voor het laatst kijken op een computerscherm en naar bed te gaan. Zo gun ik zowel mijn ogen als hoofd rust. Dus geen telefoon meer checken in bed! Daarnaast zorgt een opgeruimde kamer bij mij ook voor veel rust en hoef ik in de ochtend niet bang te zijn dat ik over van alles en nog wat struikel.

3. Rust

Creëer een rustmoment voor het slapen gaan. Een routine is helemaal geen verkeerd idee. Eerst tandenpoetsen en dan het halen van een glas water. Deze routines zorgen ervoor dat er ritme zit in je dagelijks leven en dat zorgt voor rust. Een hoofdstuk of twee (of meer!) lezen voor het slapen gaan helpt bij mij enorm!

4. Word natuurlijk wakker

En daar is het woord ‘ritme’ weer. Ritme zorgt ervoor dat je rond een bepaalt tijdstip in de ochtend wakker wordt. Niets is vervelender dan uit een diepe slaap te worden gehaald door je wekker die afgaat.

5. Spring uit je bed en…

omarm de dag! Hoe vaak snooze jij in de ochtend? Niet meer doen! De kans is groot dat je veel te lang in bed blijft liggen en je je alsnog moet haasten of misschien wel te laat bent. Zelf zet ik mijn wekker aan de andere kant van de kamer, zodat ik wel in de ochtend uit bed moet om mijn wekker uit te doen. Doordat ik meteen opsta voel ik mij in de ochtend veel frisser dan wanneer ik nog in mijn bed blijf om vervolgens nog zo’n 10 keer te snoozen.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “5 tips om een ochtendmens te worden

  1. Wat een goede tips allemaal: vooral op tijd inderdaad gaan slapen kan echt bijdragen om een ochtendmens te worden haha 😉 Die balans is soms inderdaad moeilijk, maar als je dan de volgende dag lekker vroeg op bent, voel je je wel (althans ik) een stuk prettiger.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.