Hoofdstuk 22

Gepost op 6 december 2017 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 4 Comments

Move over Sinterklaas en wacht nog even met het kerstgevoel… Want vandaag is het mijn 22ste verjaardag!

Gisteravond kwam ik laat aan op het landgoed van school. Doordat ik deeltijd studeer heb ik in één keer in de week op dinsdagavond les. Eenmaal terug op mijn hotelkamer ging ik douchen en voor ik het wist lag ik met mijn pyjama aan in bed. Ik lag naar het plafond te staren. Niet kunnen beslissen of ik nou meteen ging slapen of eerst nog een hoofdstuk in mijn boek lezen. Ik probeerde een keuze te maken tot dat een bepaald gevoel mijn lichaam bekroop. Wanneer ik mijn mobiel pak zie ik de cijfers van 23:59 net op 00:00 springen. ‘Fijne 22ste verjaardag,’ mompel ik tegen mezelf. Ik laat mezelf terugzakken in een kussenfort die ik had gebouwd en knip het licht uit.

Ik ben net wakker geworden wanneer ik deze blogpost typ. Mijn dag begon rustig. Ik kreeg een bericht van mijn ouders en een paar vrienden. Allemaal online felicitaties, aangezien ik mijn verjaardag helaas niet kan vieren dit jaar. Het feit dat ik vorig jaar mijn verjaardag ook al niet kon vieren maakt het extra zuur. Vorig jaar had ik eerst stage, daarna een vergadering van een commissie waar ik in zit en vervolgens school. Plus ik had veel slecht nieuws gehad op de dag daarvoor, waardoor ik ook geen zin had om 6 december te vieren.

Vandaag kan ik mijn verjaardag om een andere reden niet vieren. Naast het feit dat ik op het landgoed ben en mijn ouders en vrienden totaal niet dicht in de buurt wonen. Zal ik vanavond ook niet te laat op bed gaan. Ik heb morgen een visitatie en na stage wil ik de laatste dingen doornemen en mij goed voorbereiden. Ik verdedig mijn schooljaar en andere leerlingen van andere leerjaren om samen met het bestuur van school ervoor te zorgen dat de opleiding die ik doe geaccrediteerd wordt. Met andere woorden: dat ik straks na het afstuderen een diploma ontvang die geldig is.

Een rustig dagje met andere woorden. Ik zal zo naar stage wandelen. Mijn eerste to-do punt zal zijn om een nieuwsbrief in elkaar te zetten, daarna heb ik een vergadering (het begint een trend te worden om te vergaderen op mijn verjaardag) en om de stagedag af te sluiten werk ik aan de voorjaarsaanbieding van de uitgeverij. Begin van de avond eet ik mee met de keukenfamilie en daarna is het dus voor mij tijd om de visitatie van morgen voor te bereiden.

Dit is mijn tweede verjaardag op een rij dat ik geen taart heb op de dag zelf. Of ik het jammer vind? Ja, eigenlijk wel een beetje. Op mijn verjaardag lijken altijd andere dingen belangrijker. Maar ik ben ook enorm dankbaar voor de dingen die ik mag doen. Die vergadering van vorig jaar? Dat was om de school te helpen met de accreditatie en nu een jaar later bereid ik mezelf nog één keer voor, maar dan voor het echte werk. Ik mag mijn jaar verdedigen voor de NVAO (Nederlands Vlaamse accreditatie organisatie).

Mijn verjaardag echt vieren? Dat sla ik dit jaar even over ook om het eventueel op een andere dag te vieren. Vandaag deel ik op het landgoed zeebanket uit (want dat was het makkelijkst mee te nemen van huis), zal ik het sieraad dragen die ik van mijn ouder voor deze verjaardag heb gekregen en ga ik ondertussen dromen van een mooi nieuw jaar. Mijn 22ste hoofdstuk uit mijn leven. Welke reisjes zal ik dit jaar gaan maken? Vorig jaar was het mijn jaar van de eerste keer vliegen. Misschien ga ik in mijn 22ste levensjaar voornamelijk roadtrips maken. Wie weet… Ondanks dat ik het niet echt vier, is het in mijn hoofd en dagdromen wel een feestje!

Liefs van de jarige

 

Tags:


4 responses to “Hoofdstuk 22

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.