Hygge – Marie Tourell Søderberg

Gepost op 19 december 2016 door Katja in Boeken / 0 Comments

Titel: Hygge

Auteur: Marie Tourell Søderberg

Verschenen: november 2016

Pagina’s: 224

Uitgever: De Boekerij

Waardering: 9/10

Ik wil uitgeverij De Boekerij bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Waarom zijn Denen het gelukkigste volk ter wereld? Het geheim van hun geluk is ‘hygge’, spreek uit als ‘hoe-guh’. Het woord verwijst naar momenten van geluk, van warmte, van samenzijn. Maar hygge is niet alleen voor de Denen weggelegd, het is voor iedereen bereikbaar, wie of waar je ook bent.


We begrijpen allemaal intuïtief wel wat dit gevoel is: het overvalt je als je in je favoriete hoekje verzonken bent in een boek, terwijl het buiten guur is. Of wanneer je van heerlijk eten geniet met je beste vrienden. Marie Søderberg laat zien dat hygge overal om je heen te vinden is, als je maar weet waar je moet kijken.

Dit rijk geïllustreerde boek leert je hygge te vinden, te creëren en te beleven. Het laat je zien hoe belangrijk deze momenten zijn in het leven en waarom in ons drukke moderne bestaan het zo noodzakelijk is om even de uitknop in te drukken en tijd te maken voor hygge.

De laatste tijd heb ik steeds meer de neiging om een non-fictie boek op te pakken. Meestal lees ik eerst wat uit een non-fictie boek en vervolgens een fictie boek voor het slapen gaan. Deze keer wilde ik graag meer lezen over lifestyle en dan met name de Deense lifestyle: Hygge.

In deze donkere dagen probeer ik de winterdepressie tegen gaan. Niet altijd lukt dat, maar met de tips die in Hygge staan denk ik dit jaar wel. Eén van de tips is om het grote licht in je kamer uit te doen en in plaats daar van kleine lichtjes aandoen waaronder kaarsen. Gek genoeg werkt het. Het voelt gezelliger aan ondanks dat ik alleen op mijn kamer zit. Het boek geeft verschillende tips over hoe verschillende kamers in een huis in te richten.

Het boek wordt opgebouwd met in het begin een persoonlijk verhaal van de auteur, hoe zij hygge ziet en wat het voor haar betekent. Daarna volgen er verhalen van andere mensen die de auteur heeft geïnterviewd. Deze mensen inspireren haar, hebben verschillende leeftijden en hygge betekent voor hen allemaal iets anders. Naast tips wordt het verhaal hier en daar onderbroken met een quote. De opbouw van het verhaal vond ik ontzettend fijn werken, aangezien je echt een beeld krijgt van wat hygge is door de persoonlijke verhalen en daarna praktische tips die je ook in je eigen leven kan toepassen.

Dit boek is heerlijk om te lezen, praktisch en toepasbaar op je eigen leven. De enige  kleine ding die ik jammer vond aan het boek was dat het boek, de inhoud, erg kaal was en vrij blank. Niet perse iets wat je verwacht van een boek over hygge. Voor de rest is het een fijn koffietabelboek die ik graag oppakte om me te laten inspireren.

Liefs,

Tags: , , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.