I am number four | Filmrecensie

Gepost op November 17 2015 door Katja in Films / 2 Comments

iamnumberfour

Titel: I am number four

Release datum: 10 maart 2011
Regisseur: D.J. Caruso
Hoofdrollen: Alex Pettyfer, Timothy Olyphant
Bijrollen: Dianna Agron
Genre: Young Adult | Sci-fi

Cijfer: 5/10

Drie personen zijn vermoord. Wie is de vierde? Van regisseur D.J. Caruso (Disturbia) en producent Michael Bay (Transformers) komt deze spannende thriller boordevol actie. John Smith is een uitzonderlijke tiener die zijn ware identiteit verbergt om te ontsnappen aan een dodelijke vijand die gestuurd is om hem te vernietigen. John woont samen met zijn beschermer in een klein plaatsje in Ohio dat nu zijn thuis is. Hier krijgt hij te maken met onverwachte gebeurtenissen die zijn leven veranderen: zijn eerste liefde, indrukwekkende nieuwe krachten en een geheime connectie met de anderen die zijn ongelofelijke lot delen.

Say hello to Alex Pettyfer! Een knappe vent en tevens een goede acteur is, die vanaf nu je dromen zal binnendringen. Maar een goede acteur alleen is helaas niet genoeg, want de rest van de film moet ook goed zijn.

Vanaf het eerste moment zit je in de film, maar al snel begreep ik sommige delen niet. Het leek alsof ik iets miste en ja dat was in dit geval het boek. Want ik had het boek niet gelezen voor de film aan en daardoor merkte ik dat ik achtergrond informatie miste… Voor mijn gevoel werden bepaalde punten ook niet goed uitgelegd in de film, want ik zat af en toe met een verbaasde blik naar het scherm te kijken.

Toch vond ik de film wel fijn genoeg om verder te kijken, dit had mede te maken met het acteerwerk. Het enige waar ik mij echt aan stoorde was hoe het verhaal liep en de af en toe nogal we-proberen-twilight-na-te-doen-maar-dat-wil-niet-lukken stunts. Volgens mijn huisgenoot leken de stunts nogal op de intro van The Vampire Diairies waar ik het volledig met haar eens was.

De afwerking van het einde… was erg jammer het ging te snel, te abrupt en we hadden daardoor geen idee wat er nou zojuist gebeurd was. Het voelde alsof de film een opeenvolging was, van anticlimaxen. Zonder een duidelijk verhaallijn.

http://https://www.youtube.com/watch?v=g5djHG3hPu0

Heb jij I am number four al gezien en wat vond jij ervan?

Liefs,

header31-860x280

Tags: ,


2 responses to “I am number four | Filmrecensie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.