Het leven met Katja #1: de Katja momentjes

Gepost op 14 november 2015 door Katja in Schrijfsels / 9 Comments

DSC_0115

Nee, Katja gaat niet schrijven hoe het is om met haarzelf te leven. Dat zal een beetje raar zijn, denk ik?? Alhoewel, als het om Katja gaat is bijna niets onmogelijk. Katja krijgt zelfs onze lieve huisgenoot aan het springen, zonder dat ze weet waarom. Als Katja begint te springen, dan springt automatisch ons huisgenootje mee. Je zal nu denken, waarom springt Katja eigenlijk?

Katja springt als ze blij is, vaak heeft ze dan een leuk bericht gekregen, dat ze weer iemand mag ontmoeten/interviewen die ik niet ken. Ik kijk altijd een beetje verbaasd als ze dan door het huis roept: “MARCIA (Ik ben dus Marcia, Katja haar huisgenoot), IK BEN ZO BLIJ, IK MAG JULIE KAGAWA (zo heette ze toch Katja?) INTERVIEWEN”. Mijn reactie terug duurt altijd wat langer, ik ben namelijk eerst aan het ontcijferen wie de persoon is die ze mag interviewen. Inmiddels ga ik er al direct vanuit, dat wanneer zij een voor mij onbekende naam schreeuwt door het huis, dat het een schrijver is. Ik roep dan ook automatisch: “Yaaaaaaay”, soms super enthousiast en als ik bezig ben moet Katja heel goed luisteren of ze überhaupt een reactie hoort. Ze komt ook regelmatig bij mij op mijn kamer op bezoek als ze extreem blij is, om de hele situatie ook even uit te leggen. Deze situaties komen vaak voor in dit huis, Katja is heel vaak heel blij, dat is ook geweldig aan haar. We noemen deze momenten van blijheid dus ook ‘Katja momentjes’.

Vaak als Katja haar blijheidsmoment wil delen bij mij in mijn (super chille) kamer, dan draait het weer uit op een hele avond kletsen. Katja kan met haar super powers ervoor zorgen, dat je totaal vergeet waar je mee bezig bent en aan het eind van de avond beseft dat je misschien iets voor school had moeten doen. Dat maakt ook eigenlijk niets uit, want je hebt dan wel een gezellige avond gehad, soms met een film of serie, en samen gezellig wijn drinken.pokemon

Wat ook wel eens voor komt is dat we de hele avond muziek luisteren, van Fame tot aan liedjes van Muse. Katja is op dat gebied ook super makkelijk, haar muzieksmaak omvat bijna alle genres van muziek. Gelukkig is ze net als ik alleen niet zo gek op Nederlandstalig muziek. Als ik Jannes hoor, dan sla ik serieus op hol, en niet op een goede manier.

Behalve dat Katja altijd super blij is en super gezellig, is ze ook vaak druk. Niet druk als in dat ze continu door het huis stuitert (dit gebeurt dus wel, maar niet altijd) Ze heeft het druk met haar werk, ze heeft het ook druk met het verzorgen van leesvoer aan jullie en ze studeert ook nog. Bovendien leest ze echt wel duizend boeken, ik heb nog nooit iemand meegemaakt die zoveel boeken in een maand leest. Ik bewonder het hoe ze ook alles voor elkaar krijgt, ik zal echt dood gaan van de stress. Ze is dan ook erg georganiseerd en zorgt dat alles goed komt en dat komt het ook altijd! Ik zie dit vrouwtje nog wel BN’er worden 😀

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een blog over Katja te lezen, in plaats van, van Katja. Ik heb nog nooit een blog geschreven, so please don’t be harsh on me :3. Ik krijg denk ik straks al opbouwende kritiek van Katja als ze dit leest, grapje. Of misschien wel, ik heb geen idee.

Doei,

Marcia

Tags:


9 responses to “Het leven met Katja #1: de Katja momentjes

  1. Aaaah wat superleuk dit! En heel herkenbaar, zo zie ik Katja namelijk ook: vol vrolijkheid.
    Goede muziek smaak trouwens, Fame en Muse doen het beide ook goed bij mij en Nederlandstalig is niet echt mijn ding (zeker wat Jannes betreft…)

    Ben benieuwd naar je volgende artikel 🙂

  2. Hilona Wierenga

    Super leuk stukje Marcia! Wanneer kom je met je eigen blog? Ik word namelijk erg blij van de manier waarop jij de dingen beschrijft. Ik zie het al helemaal voor me hoe het er af en toe bij jullie aan toe gaat. Het is vast niet saai!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.