I Love Beauty event

Gepost op 30 november 2014 door Katja in Cosmetica, evenement / 5 Comments

Afegelopen vrijdag ging ik samen met Esmee (www.leesmee.nu) en Marjolijn (www.dreamtoread.wordpress.com) naar het I Love Beauty event. Terwijl deze meiden helemaal uit de randstad kwamen voor dit evenement was het voor mij een reis van ander half uur. Het voelt toch fijn om een keer niet zo ver te hoeven reizen voor een event. Ook al had ik het er ook voor over om langer te moeten reizen. Maar hoe dan ook was het een geslaagde dag! Ik heb op een rijtje gezet wat we allemaal hebben gedaan en wat er te beleven viel. 

Het event werd gehouden in een kleinere zaal van de IJselhallen in Zwolle. Helaas was het op de vrijdag erg rustig waardoor de standhouders een beetje opdringerig werden. Logisch want hun moeten ook een bepaalde omzet per dag hebben. Ik zag op foto’s dat het gisteren al een stuk drukker was, dus dat scheelt weer.

In de Main Area waren voornamelijk voorlichtingen en presentaties, maar meestal viel dat tegelijk met een workshop die wij dan gingen volgen (vandaar dat het ook zo rustig is op de foto).

Langs de Main Area stond The Body Shop en wauw wat rook alles heerlijk! Dus hier moesten wij zeker even kijken. We mochten bij de stand kiezen wat we gingen doen: Handmassage of een make-up look. Esmee koos voor de make-up en ik voor de handmassage. Ik mocht eerste kiezen wel geurtje ik wilde en die keuze was al snel gemaakt, want de mango rook zo heerlijk! Eén van de meiden van The Body Shop ging mijn hand desinfecteren, daarna mijn hand scrubben en als afsluiter een body butter. Het was zalig! Volgens mij zat ik om de 2 minuten aan mijn hand te ruiken de rest van de dag.

En we hadden Cynthia (missligloss.nl) gespot! Ze had op het moment een meet & greet, dus kwamen we later terug voor een handtekening en foto.

In plaats van dat deze meid voor paal stond, stond ze voor spiegel… Oké, flauw grapje. Maar het kijkt me wel lullig want dan komt die meid thuis en dan vragen ze hoe haar dag was. Euhm ja ik stond voor spiegel… Goed ik wijk af. Laat ik het er maar over hebben wat ze hier deden. Bij Baby Lips kon je je haren laten krullen (volgens mij ook stijlen). Zelf hebben we dat niet gedaan, omdat wij alle drie de plannen hadden om te gaan douchen die avond en ja dan zijn helaas de krullen er meteen uit en dat zouden wij erg zonde vinden.

En het was 14:00 uur! Dus dat betekende dat Cynthia met haar signeersessie zou beginnen. Toen ik aan de beurt was keek Cynthia mij aan en vroeg me hoe wij elkaar kenden… “Euhm niet? Volgens mij is dit de eerste keer dat we elkaar ontmoeten.” Was mijn antwoord. “Ow, wat gek. Ik meende dat ik je al kende. Nou je hebt in ieder geval een bekend gezicht.”

Zou ik het durven? Zou ik het durven? Ja, ik gaf mijn kaartje aan haar (zie bovenstaande foto) en vertelde dat ik ook een blogger ben en dat ze me daardoor misschien van gezicht kende. Ze vond het erg leuk dat ik een kaartje had en erg professioneel overkomen. Woehoe, weer een angst overwonnen!!!

miss lipgloss

Nog even op de foto samen! Wel jammer dat mijn haar het licht van de spotlight weerkaatste waardoor mij gezicht zo flets lijkt, maar dat mocht de pret niet drukken!

We liepen nog een rondje langs de stands en ik wilde heel graag kijken bij het Poolse make-up merk Inglot. Ik heb namelijk gehoord dat de make-up van hen erg veel pigment hebben met name de lippenstiften. 

We namen afscheid van Marjolijn, want zij moest helaas al naar huis. Voor Esmee en mij was het tijd om naar onze eerste workshop te gaan van Rimmel London.

Mijn uitzicht voor het komende uur (zonder de camera dan. Ik wilde namelijk mijn make-up loze gezicht verbergen die wij voor de workshop eraf moesten halen. De make-up niet het gezicht.). 

Voor mijn gevoel moest je al best veel van make-up weten voor deze workshop, want alles ging behoorlijk snel. Maar het was erg leuk om te doen! En volgens mij heb ik de perfecte nude kleurige lip lacquer gevonden bij Rimmel. Dus binnenkort ga ik denk ik weer (alweer?) een bezoekje brengen aan de Kruidvat. En ik dwaal weer af…

De workshop begon met de basis: foundation. Zelf gebruik ik altijd poeder, maar de vrouw die de cursus gaf vertelde me dat ik het prima kon hebben. Nou goed dan doen we foundation op. Toch heb ik liever poeder moet ik eerlijk toegeven. Ik vind dat persoonlijker rustiger voor mijn gezicht en daardoor ook fijner.

Daarna gingen we door naar de oog make-up en als allerlaatste de lippen. Je kon erg merken dat ze op tijd stonden met de workshop. Want er werden nog 2 andere workshops gehouden in dezelfde zaal.

Esmee en ik begonnen trek te krijgen, maar bij het zien van dit broodje hadden we even geen idee hoe we dat in onze mond moesten krijgen. We kozen ervoor om iets warms te eten, maar wat? Pizze, quiche of toch de Spicy potatoes?

En het werden de Spicy potatoes! Heerlijk waren ze en het kwam met een lekker sausje.

Ik koos ervoor om een andere workshop te gaan doen dan Esmee. Want ik was al en paar dagen voor het event aan het heen en weer twitteren en instagrammen met Lisette over haar workshop. Dus hier moest ik bij zijn.

Lisette was helemaal blij verrast dat er zoveel mensen geïnteresseerd waren in haar workshop. 

De boeken van Lisette. (Was ik dronken toen ik deze foto maakte? Waar ging het mis?) Lisette vertelde een kort verhaaltje over haar uitgegeven boeken, voornamelijk over haar laatste boek: Schrijven kreng! Dat is een hup-ga-nou-eens-schrijven-gidsje. Op dit boek was de workshop gebaseerd. 

Aaah, ze gebruikte zoveel leuke quotes!

Met deze als mijn favoriet! In mijn shoplog, die aanstaande dinsdag online komt, vertel ik nog iets meer over de workshop van Lisette.

Een van de hulpjes van Lisette kwam mij erg bekend voor en dat was Marieke van mariekevanwoesik.nl. Ik ben erg fan van haar artikelen op haar blog, dus als je je een keer verveelt is het een aanrader om even op haar blog te kijken. Ik hoop dat ik nog een keer de kans krijg om met deze meid te kletsen, want ik denk dat ik veel van haar kan leren en reisverhalen kan uitwisselen. 🙂

Na even uitrusten en bijkletsen met Esmee was het tijd voor onze laatste workshop. Een workshop van het nagellak merk Sally Hansen.

Bij binnenkomt lag dit al op ons te wachten, een vijl en een bokkenpootje om onze nagels te verzorgen.

Esmee en ik waren de eersten dus konden we al even goed kijken welke leuke kleuren nagellak er waren.

Tijdens de workshop werd er uitleg gegeven over het merk, hoe je je nagels het beste kunt verzorgen en tips hoe je nagels het beste te lakken. Ik heb veel geleerd en deze tips en trucs, deze ga ik ook zeker toepassen in de artikelen van Manicure Maandag.

Het was erg gezellig tijdens deze workshop. We hebben veel gelachen en meningen uitgewisseld over het event.

Mijn nagels! Wauw, wat is het een prachtige nagellak met een erg goede kwaliteit! Ik geloofde voor deze workshop niet dat er een nagellak bestond die binnen een kwartier droog is en wanneer je dan per ongeluk je nagel stoot na die 15 minuten dat er geen deukje of beschadiging te zien is. Deze mening moet ik bijstellen, want de nagellak van Sally Hansen kan dat wel. Maar goed daar betaal je dan ook een prijs voor. Misschien leuk voor mijn verjaardag van volgende week? (Hint)

Ik heb erg genoten van deze dag, maar of ik het nou waard vond om hiervoor 20 euro te betalen? Ik was in ieder geval blij dat ik het kaartje had gewonnen, aangezien ik het niet waard vond om hiervoor 20 euro te betalen. Als er al een prijskaartje aan de entree moet hangen dan had ik hiervoor zelf 10 euro betaalt en voor de workshops een losse prijs. Maar ik heb het erg gezellig gehad vrijdag en daar gaat het om!

Voor wie vandaag naar het event gaat wens ik veel plezier! En het is zeker een dikke aanrader om workshops te gaan volgen, maar wees daar snel bij want vol=vol.

Dinsdag komt mijn shoplog online en nu ga ik genieten van deze zondag.

Ben jij naar het event geweest? En wat vond jij ervan? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


5 responses to “I Love Beauty event

    • Katja

      Nee voor de workshops hoefde je niet te betalen of je moest al een donatie geven. Voor de workshop van Lisette moest je trouwens wel betalen, dus eigenlijk zorgde dat ervoor dat het behoorlijk verwarrend was. En ja de ticketprijs was inderdaad 20 euro.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.