I miss England!

Gepost op July 11 2015 door Katja in persoonlijk, Reizen / 6 Comments

DSC_0260

Elke dag gaan mijn gedachtes terug naar het land die aan de andere kant van de zee ligt. Niet dat het erg is maar binnen één dag had ik het met 2 verschillende collega’s over Engeland. En ik kwam erachter dat ik het vertelde met een brok in mijn keel, want Engeland… Is heel speciaal voor mij en ik mis het pracht land! 

Ik kan niet duidelijk beschrijven waarom ik Engeland nou zo tof vind, maar het is gewoon zo. Het is een gevoel diep van binnen. Als mij een baan zou worden aangeboden (in iets wat bij mij past) in dat land, dan zou ik zo alles willen achterlaten om daarnaartoe te gaan. Ik zou het zo regelen met mijn studie dat ik het daar kan afmaken. Mijn vrienden en familie zou ik tot ziens wensen. En allemaal omdat Engeland mijn hart heeft veroverd!

Natuurlijk vind ik Nederland geen probleem, maar als ik kijk naar hoe lang het voor mij duurde toen ik eenmaal uit Engeland terug was om weer in mijn Nederlandse gewoontes te vallen… Het duurde lang. Terwijl als ik naar Engeland ga, dan pas ik mij meteen aan. Daar heb ik dan totaal geen moeite mee.

Het is niet dat ik Nederland niet als mijn thuis zie en datzelfde geldt voor Engeland. Ik voel me thuis waar ik gelukkig ben. Die momenten heb ik veel ervaren in zeer korte tijd in Engeland. Ik vermoed dat dat de reden is waarom ik Engeland zo mis. Ik koppel het gevoel ‘gelukkig zijn’ aan dit land. Nogmaals het is niet dat ik hier niet gelukkig ben, maar het heeft heel erg te maken hoe Engeland mij liet voelen in zeer korte tijd.

DSC_0034

Mijn uitzicht vanuit het kantoor waar ik de cursus deed in Exeter.

Vanaf donderdagavond zal mijn lichaam het gevoel van Engeland absorberen als een spons, want wie weet wanneer ik er weer kom… Al heb ik zo’n vermoeden dat ik vanaf nu elk jaar even een bezoekje breng aan het land die één van mijn favoriete gerechten, roast dinner, uitvond.

Daarnaast ben ik dol op het landschap, groen, puur en ongerept. Ook wanneer een stad zo groot is als Exeter of New Castle ik zag overal om mij heen de schoonheid van de natuur. De enige plek waar ik dat niet kon zien was London, maar goed dat is dan ook een metropool.

Ik kan niet wachten om donderdag in de bus te stappen van Amsterdam naar London met mijn blogvrienden. Het is bizar dat ik er zo naar uitkijk om weer voet aan Engeland te zetten. Terwijl het nog geen halfjaar geleden is dat ik er voor het laatst was.

En nee, het betekent zeker niet dat ik alleen nog maar reisjes plan naar de andere kant van de zee. Want ik wil ook nog graag naar Berlijn, Rome, Verona, Scandinavië en nog vele andere plekken die je hier kan lezen.

Welk land heeft jouw hart veroverd? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: ,


6 responses to “I miss England!

  1. Ik heb vijf maanden in spanje gewoond en ik ben zo van dat land gaan houden. Ik ben pas een week terug maar ik mis t ontzettend! Veel plezier komende week in Engeland!

  2. Romy

    Wat super dat je weer terug gaat!
    Ik ken het gevoel ook. Gisteren weer terug gekomen van mijn vakantie naar Portugal. En het liefst boek ik nu een vlucht weer terug.
    Daar heb ik ook de ‘ik voel me gelukkig’ momentjes gehad.

    Heel veel plezier!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.