#Goals of Goals

Gepost op 5 juli 2015 door Katja in Schrijfsels / 1 Comment

goals

“Waar doe je het van? Je had zeker een buffer, hé? Balen, die zal er nu wel doorheen zijn. Ik wilde dat ik kon gaan reizen, maar geen geld. Wat maakt het uit ik ben liever niet in een vreemde stad…”

En de lijst gaat door en door en….

Weet je wat, ik zette een doel, ik maakte een plan, ik werkte ervoor en mijn droom kwam uit. Zo simpel? Ja, zo simpel kan het echt zijn. Als je echt iets wil, dan verander je die #goals op je socialmedia in goals. Geen hashtags, maar echte doelen die je gaat uitvoeren. Hoelang je erover doet, dat maakt niets uit. Het is jouw doel.

Dan krijg ik vaak als vervolg reactie te horen: “Maar jij kan dat wel….” Dus? En dat betekent automatisch dat ik het in het begin niet eng vond? Om te gaan reizen of iets doen van mijn Bucket List? Geloof me, ik ben doodsbang en dat gecombineerd met een paniekstoornis zorgt ervoor dat ik liever de rest van mijn leven opgesloten zit op mijn kamer. Maar dat is niet de manier hoe ik mijn leven wil leiden. Een paniekaanval krijg ik toch wel, waar ter wereld ik ook ben. Natuurlijk is het minder fijn om het in een omgeving te krijgen die je niet kent. Wat is het ergste wat er kan gebeuren op zo’n moment? Doodgaan, maar ik heb al vaak genoeg een paniekaanval gehad om te weten dat dat niet zal gaan gebeuren. Je haalt diep adem, neemt een slokje drinken en gaat weer verder naar je volgende doel.

Klinkt het nog steeds (te) makkelijk? Dan heb ik een stappenplan uitgeschreven die voor mij een stok achter de deur is.

1. Zet jouw Goal op papier.

2. Bedenk een plan om je doel te bereiken en geef het een deadline. 

3. Doen! 

Ik vind schrijven met de hand fijn en heb daarom altijd een notitieboekje op zak om mijn doelen op te schrijven. Om het plan op te schrijven, uit te werken en vervolgens schrijf ik er een datum bij wanneer ik het gedaan wil hebben.

Afgelopen jaar toen ik in november stopte met de opleiding had ik 9 maand tot september. In zo’n tijd kan er een baby geboren worden, dus waarom zou ik niet iets kunnen doen van mijn Bucket List? Ik vertrok naar Engeland om daar een cursus te volgen. Na Engeland mocht ik van mezelf pas weer verder reizen wanneer ik mij had ingeschreven voor een opleiding ik gaf mezelf ander halve maand. In die tijd had ik veel studies voorbij zien komen op mijn pc-scherm. Maar het lukte en ik reisde naar Parijs. In Parijs zette ik de doel om binnen een maand na terugkomst een stage te vinden. Binnen 3 weken had ik zowel een stageplek als een kamer.

Ik weet dat dit vrij veel was in zeer korte tijd, maar zoals je ziet is het niet onmogelijk. De enige die er kan voor zorgen dat jouw #Goals in Goals veranderen, dat ben jij.

Welk #Goal in jouw leven zet je om in Goal?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


One response to “#Goals of Goals

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.