Ik ben verhuisd naar Berlijn!

Gepost op 2 december 2021 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 2 Comments

Verrassing! Ik verhuisd naar een nieuwe stad in een ander land. Lees over mijn nieuwe avontuur in deze blogpost.

Laten we bij het begin beginnen
In de afgelopen maanden heb ik zeker wel honderden manieren bedacht hoe ik deze blogpost zou willen beginnen, maar misschien moet ik gewoon bij het begin beginnen.
Terug in augustus was ik met een vriend aan het kletsen op Whatsapp. Ik weet niet eens meer het exacte onderwerp van gesprek, maar het gesprek zette me wel aan het denken. Ondanks de huidige staat van de wereld wil ik niet dat ik al mijn dromen on hold zet. Daarnaast had ik een aantal wensen en dromen. Ik wilde heel graag mijn verjaardag en de feestdagen ergens anders vieren. En een lang gekoesterde droom van mij was om ooit in een hele grote stad te wonen. Die wens en droom sprak ik uit tegen mijn moeder de volgende dag. We pakten vervolgens de kaart van Europa erbij. Waar kon ik naartoe zonder al te veel zorgen? Wat is gemakkelijk af te reizen?

Een van mijn favoriete steden: Berlijn!
Zowel mijn moeder en ik bedachten al snel dat het absoluut niet handig was om naar een plek te gaan die ik helemaal niet kende. Daarnaast is een basiskennis van de taal zeker slim in deze tijd. Dus het werd Berlijn. Meteen nadat ik dat besluit had genomen ging ik kijken op Airbnb. Het leek me leuk om in Oost-Berlijn te wonen, omdat ik dol ben op kunst en die kant van Berlijn dat meer heeft. Maar het allerbelangrijkste vond ik dat ik er goed zou kunnen werken. Dus een appartement met veel licht en een fijn bureau.
Binnen een paar minuten (hooguit 15 minuten) vond ik mijn droomappartement in West-Berlijn. Om precies te zijn in Charlottenburg. Niet ver van waar ik de vorige keer in Berlijn verbleef. Vanwege de centrale ligging en een slaapkamer waar ik meteen verliefd op werd, ging ik overstag. Ik stuurde de host een bericht waarnaar ik niet veel later een betalingsverzoek ontving. Binnen anderhalf uur nadat ik mijn wens had uitgesproken, had ik mijn droom appartement gevonden en stond de reservering al, klaar om me eind november te ontvangen. 

Wat ga ik in Berlijn doen?
De vraag die ik het meeste ontving van mijn omgeving was de vraag: wat ga je daar doen in Berlijn? Euhm… gewoon werken en wonen in Berlijn. Mijn werk is niet plaatsgebonden en zelf doe ik ook niet moeilijk om ergens anders te wonen. In het verleden ben ik al zo vaak verhuisd. Daarnaast is dit ook wat ik altijd al heb gewild, maar door de huidige situatie van de wereld kon ik niet als digital nomad werken in het buitenland. Natuurlijk is dit nog steeds niet de beste situatie. Maar ik merkte ook dat het voor mijn eigen mentale gezondheid niet zo langer ging. Ik was toe aan een nieuwe omgeving, een nieuwe bron van inspiratie en een plek waar ik weer kan opladen.
De komende tijd hoop ik regelmatig te kunnen bloggen over Berlijn en mijn leven hier. Elke maandag zal dan ook een update geplaatst worden die “Berlijnse avonturen” gaat heten. Ik hoop dat jij het als lezer net zo leuk vindt als ik en geef ook vooral aan als je iets over een bepaald onderwerp wilt lezen. Dat mag je sturen hieronder in de reacties of via dm op Instagram.

En toen was ik in Berlijn
Met een 65 liter koffer en een rugzak kwam ik na twee dagen verblijven in Hannover aan in de grote stad Berlijn. Moe van mijn reisdagen haalde ik eten op in het restaurant tegenover mijn nieuwe huis. Dat ik vermoeid was was van mijn gezicht af te lezen. Daarnaast leek ik mijn Duitse taalkennis totaal vergeten, laat staan dat ik het Duitse woord voor “take out” nog wist. De bediende liet me zitten aan een tafel en vertelde me dat hij iets aan me wilde geven. Hij zette een grote kop Indiase thee voor mijn neus. Terwijl ik wachtte tot mijn eten klaar was genoot ik van mijn keuze dat ik naar deze stad was gekomen. Voor ik die avond in slaap viel dacht ik aan alle plannen die ik heb om hier te gaan doen, maar ook de moment van rust om te schrijven terwijl ik langzaam begin te binden aan een nieuwe cultuur in een stad die ik voor de komende tijd als mijn thuis beschouw.
Hoe lang ik hier verblijf? Helaas heb ik daar al een antwoord op. Vanwege zowel zakelijke als privé afspraken zal ik over een tijdje weer terug naar Nederland gaan. Tot die tijd verblijf ik in een prachtig appartement in Charlottenburg en laat ik me inspireren en verwonderen door Berlijn.

Liefs,

Tags: ,


2 responses to “Ik ben verhuisd naar Berlijn!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.