De stad verkennen | Berlijnse avonturen

Posted on December 7 2021 by Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Wanneer deze blogpost online gaat ben ik al een week in Berlijn! Klik hieronder om te lezen wat ik allemaal heb gedaan. 

Zondag en maandag, 28 en 29 november
Op zondag vertrok ik naar mijn eerste stop Hannover. Ik wilde heel graag mijn reis in tweeën splitsen, om zo overal met daglicht aan te komen en om nog even een nieuwe stad de bezoeken voordat ik voor de derde keer in naar Berlijn zou gaan.
Maandag spendeerde ik voornamelijk in het centrum van de stad waar ik heerlijk heb gegeten en rondgewandeld. Tevens bezocht ik daar mijn eerste Duitse kerstmarkt en liep ik bij verschillende boekhandels binnen. Een gedetailleerd verslag zal later volgen, maar eerst de focus op Berlijn!

Dinsdag, 30 november
Ik sliep deze ochtend uit omdat ik pas aan het einde van de ochtend van Hannover naar Berlijn vertrok. Mijn koffer had ik niet tot nauwelijks uitgepakt dus voor ik het wist was ik klaar om naar het station te gaan, maar de trein naar Berlijn had andere plannen. Vanwege een behoorlijke vertraging mocht ik uiteindelijk een andere trein pakken naar de hoofdstad.
Aangekomen op het hoofdstation in Berlijn haalde ik een late lunch op en kocht ik een weekticket voor het Berlijnse OV. Niet veel later kwam ik bij mijn Airbnb aan waar de gast die voor mij in de kamer sliep de deur voor mij opendeed. Super fijn, want zo hoefde ik niet in de kou te wachten (mijn host was op haar werk) en hij kon zijn online les nog even volgen. 

Tegen deze tijd was ik super moe van het reizen sinds zondag en de stad Hannover verkennen, dat ik het rustig aan deed en me in de keuken installeerde met een koek en een grote mok thee. Eind van de middag vertrok de andere gast en kwam mijn host aan. Terwijl zij mijn kamer klaar maakte haalde ik eten op bij een restaurant tegenover mijn appartement voor de komende tijd. Daar had ik een super leuke ontmoeting die je hier kan lezen. Na een heerlijk warme douche stapte ik al snel mijn bed in en was ik ondertussen aan het bedenken wat ik de komende dagen wilde gaan doen. 

Woensdag, 1 december
Wow, het is gewoon al december. En mijn droom om ooit in Berlijn te wonen is uitgekomen! Ik besloot daarom om op mijn allereerste hele dag wonend in de stad het Berliner Stadtschloss, tegenwoordig beter bekend onder de naam Humboldt Forum, te gaan bezoeken. Het gebouw zelf is al prachtig, dus zeker daarvoor alleen al het het bezoeken waard. De tentoonstellingen zelf bevatten enorm veel werken waardoor je echt uren en uren kan rondwandelen bij dezelfde expositie.
Nadat ik twee tentoonstellingen bezocht, Museum für Asiatische Kunst en Palace Cellar, vervolgde mijn weg naar Alexanderplatz om wat te gaan eten, winkelen en naar mijn tweede kerstmarkt van het jaar te gaan. Hoeveel kerstmarkten denk jij dat ik ga bezoeken deze maand? 

Donderdag, 2 december
En toen begon het werken weer! In de ochtend had ik een afspraak staan met de eigenaar van CutieSquad, voor haar doe ik voornamelijk pr en marketing werkzaamheden. We gingen praten over wat er dit jaar nog gedaan moet worden en bespraken de plannen en visie voor het komende jaar.
In de middag besloot ik om dicht bij huis te blijven en verkende ik Charlottenburg terwijl ik gelijk ook even langs ging bij de drogisterij, de markt en wat dronk bij een café. 

Vrijdag, 3 december
In de ochtend vertrok ik naar Potsdamer Platz om als eerste naar een vegan café te gaan genaamd Brammibal’s Donuts. Ja, de donuts zijn daar vegan! Het café heeft een super leuk roze interieur met bijpassende roze kopjes en schoteltjes. Het leuke is dat het café werkt met de seizoenen en verschillende bijpassende thema’s. De donuts van nu hebben een kerstthema met smaken die echt perfect zijn voor de tijd van het jaar. Zelf nam ik de Zimtstern, maar ik wil ook nog de Bratapfel en de Choc Marshmallow proberen.
Daarna bezocht ik de Mall of Berlin en later bezocht ik ook nog de buurt bij Zoologischer Garten. In de middag was het weer tijd om te werken en ging ik aan de slag met verschillende projecten. 

Zaterdag, 4 december
Jaaa, dit is dag waar ik al een tijdje naar uitkeek! Die dag ging ik namelijk naar het BTS Jin Cupsleeve Event. Het wordt ook wel een Birthday café genoemd en is super populair in Zuid-Korea om een event te organiseren op de dag wanneer een K-pop idol jarig is. Een fan organiseert dan bij een café een feestje en als mede fan ben je welkom om te komen. Door de huidige situatie moesten we een tijdslot reserveren, maar dat was niet erg want zo was er meer kans dat je ergens kon zitten in het café. Ik hoopte hier nieuwe mensen te ontmoeten met wie ik zo nu en dan kan afspreken in mijn tijd in Berlijn.
Ondanks dat reserveren verplicht was, was het café al snel vol en zag ik een mede army (fandom naam van BTS) twijfelend kijken waar zij kon zitten. Ik sprak haar aan en gelukkig sprak ze heel goed Engels, aangezien mijn Duits op spraakniveau nog lang niet goed genoeg is. Even later sloten een aantal van haar vriendinnen bij ons aan en hadden we een super leuke middag!

We zaten in CalmCoffee dat is een vegan café met een specialisatie in kaneelbroodjes en oh wow… die waren zo lekker! Ook de koffie is daar heerlijk en ze hebben onwijs veel keuze en ook een aantal opties die alleen daar te verkrijgen zijn. Samen met de meiden hebben we afgesproken om elkaar volgende week weer te zien en we zijn al druk bezig om leuke dingen te bedenken wat we kunnen gaan doen en met een van de meiden (de eerste persoon met wie ik Engels sprak) hebben we zelfs al plannen gemaakt om in januari iets leuks te gaan doen. 

Zondag, 5 december
Na een super leuke maar ook drukke week wilde ik op zondag niet al te veel dingen doen. Ik maakte wel een overzicht wat ik in de komende week moet doen en voor de rest was het voornamelijk relaxen. 

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.