#ikleesNLs

Posted on August 1 2016 by Katja in Boeken, De Boek Pioniers / 2 Comments

banner DBP

Dat lezen belangrijk is voor mensen van 0 tot onsterfelijk, beamen we natuurlijk allemaal. Dat in het Nederlands lezen ook belangrijk is, daar staan we met z’n allen wat minder bij stil.

Uitgeefster Susanne Diependaal van Best of YA vond dit een goede reden om met z’n allen de handen ineen te slaan en een campagne te starten waarin het belang van lezen in de Nederlandse taal naar voren komt. Wij erkennen dit belang en deden daarom met alle liefde mee.

Vanaf vandaag presenteren Best of YA, Blossom Books, Celebrate Books en De Boek Pioniers de campagne #ikleesNLs. Wij hopen dat jullie lezers, schrijvers en uitgevers met ons mee willen doen om onze liefde voor het Nederlandse boek te verspreiden.

ikleesnls kopie

Maar ik lees Engels. Wat nu?

Natuurlijk is het niet stom om Engels te lezen. Jullie weten dat Emmy en ik ook ontzettend veel Engelse boeken lezen. Maar toch willen wij er graag bij stilstaan dat wij hier aantal fantastische uitgevers hebben die al die moeite doen om mooie boeken uit te geven en toffe events te organiseren. Dit kan alleen als er Nederlandse boeken verkocht worden… Daarnaast is Nederlands lezen ook nog eens ontzettend goed voor je eigen taalontwikkeling. Maar goed.. De argumenten om Nederlands te lezen komen binnenkort uitvoerig aan bod in video’s met uitgevers, bloggers, vertalers, lezers en natuurlijk duiken wij met De Boek Pioniers zelf ook op in een video over dit thema. Wil jij ook je zegje doen over dit onderwerp in een van onze vlogs? Stuur dan een mailtje naar deboekpioniers@gmail.com. Of misschien wil je zelf wel schrijven of filmen over dit onderwerp.

Wij dagen jullie namelijk uit om de komende tijd op je blog, Youtubekanaal, Snapchat, Instagram, met stoepkrijt of iets anders creatiefs, te betogen waarom jij het zo belangrijk vindt dat je Nederlands leest. Of dat anderen Nederlands lezen. Gebruik de hashtag #ikleesNLs en plaats het logo op je website, op social media etc. Zo word jij ook een onderdeel van de #ikleesNLs campagne.

Volgende week verschijnt er een video waarin uitgeefster Susanne Diependaal van Best of YA verteld waarom zij het nou zo belangrijk vindt om Nederlands te lezen.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “#ikleesNLs

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.