Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Gepost op 4 augustus 2016 door Katja in Boeken / 2 Comments

3

 

Titel: Vertel me drie dingen

Auteur: Julie Buxbaum

Verschenen: juli 2016

Pagina’s: 352

Uitgever: Fontein

Waardering: 8/10

Ik wil Uitgeverij De Fontein bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.
Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.
Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Een tijdje terug mocht ik het eerste ander halve hoofdstuk lezen voordat het boek was verschenen. Dit zijn de drie redenen waarom het mij na een hoofdstuk en iets meer een te gek boek lijkt:

1. Krachtig begin. Bam! In your face! Waren mijn eerste gedachten toen ik slechts 3 zinnen had gelezen. Daarnaast ben ik dol op feitjes en het was fijn om die informatie meteen al te mogen lezen.

2. Verrassend. Ik dacht eerst: Ow, dit wordt weer zo’n lekker lezende liefdesverhaal. Uhm, nee! Ja, het is een lekker lezend verhaal, maar de auteur wist mij meteen op een leuke manier te verrassen met het boek. En ik heb werkelijk nog geen idee waar het naar toe gaat.

3. Humor. Ik zat binnen 2 bladzijdes al hardop te lachen, dus als dat geen goed voorteken voor de rest van boek is, dan weet ik het ook niet meer!

Maar heeft de rest van het boek het ook waar gemaakt?

Het boek is niet heel spannend, maar dat had ik ook niet verwacht. Vrij snel in het verhaal worden er hints gegeven van wie Iemand Niemand kan zijn. Ondanks dat ik meteen wist wie het was, durfde ik het op de één of andere manier niet zeker te zeggen. Want wie weet of de auteur met een plottwist komt?

Het verhaal verloopt rustig, maar toch wist de auteur mij in die zin wel te verrassen dat ze onderwerpen aanbod liet komen waarmee ik zelf ook worstelde toen ik op de middelbare school zat. Ze laat het hele proces zien en niet iets onuitgewerkt. Ook het onderwerp rouw komt aanbod. Julie Buxbaum heeft dit op een hele mooie manier in het verhaal verwerkt zonder dat het de boventoon voert.

Vertel me drie dingen is een fijn boek waar ik ontzettend van heb genoten. De mails en daarna de chat vond ik ontzettend leuk om te lezen en heb meerdere keren hardop zitten lachen om de onderwerpregels van de mail. Zoek jij een fijn boek voor op vakantie? Dan ik je dit boek zeker aanraden!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “Vertel me drie dingen – Julie Buxbaum

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.