Zonde van mijn tijd

Gepost op 7 augustus 2016 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 2 Comments

DSC_0640

Onlangs had ik het met iemand over één van mijn favoriete onderwerpen; reizen. Beiden vinden we reizen leuk. Alleen er is een groot verschil tussen die persoon en mij. Ik ben dol op reizen en hij vindt het na langer dan een week weg zonde van zijn tijd. Is reizen zonde ven mijn tijd? 

Wanneer ik reis leef ik meer in het moment dan elk ander moment in mijn leven. Ik geniet van elk moment ook wanneer het even niet gaat, zoals toen mijn kamer dubbel geboekt was in New Castle en er geen andere kamer vrij was of toen ik een aanval kreeg toen ik door de donkere straten van de stad liep.

Of ik reizen zonde van mijn tijd vind? Nee, reizen geeft mij rust, een moment dat ik een stap achteruit kan doen en alles helderder lijkt te zijn. Mijn moment om even op adem te komen. Denken, reflecteren en kijken naar het uitzicht. Het is het moment dat ik slechts voor me uit staar en geniet van elke seconde.

De persoon met wie ik aan het praten was vind reizen zonde van zijn tijd, omdat hij het gevoel heeft dat hij niet voorruit komt met zijn leven. Hij wil iets belangrijkers doen, zoals werken en familie bezoeken. Daar in tegen ben ik het tegenovergestelde. Ik heb het gevoel dat ik stil blijf staan wanneer ik alleen in mijn dagelijkse cirkel… blijf cirkelen. Door reizen zie ik in dat wat ik doe in mijn dagelijkse sleur geen zin heeft. Dat er meer is wat ik kan doen, maar ook mijn rust meer pak en wat vaker even op adem kom.

Door dit gesprek realiseerde ik me dat iedereen reizen anders ziet. Als ik alleen al naar mijn ouders kijk, zij zien reizen al zo anders dan ik. Liever niet te ver en niet te lang. Eerder was ik exact hetzelfde. Maar op een gegeven moment voelde ik een drang, een drang om verder te gaan, de letterlijke grenzen op te zoeken. En ik geniet er van.

Over iets meer dan twee weken is het tijd voor mijn backpack op mijn rug en gaan! Een nieuw avontuur staat te wachten. Ik kan het voelen. Ik voel de drang. Mijn adem die al voor lange tijd ingehouden lijkt te zijn. Zodra ik in mijn eerste trein naar Dortmund zit zal die adem ontsnappen. De mist in mijn hoof zal opklaren en ik… kan weer ademhalen. Voor de één is reizen er even tussen uit zijn, voor mij is reizen meer dan dat.

Vind jij reizen zonde van je tijd?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Zonde van mijn tijd

  1. Mooi stuk! Ik vind reizen zeker niet zonde van mijn tijd. Het geeft me juist tijd om na te denken en tijd voor reflectie. De belangrijke ideeen over hoe ik mijn leven wil vormgeven komen ook eigenlijk bijna altijd op als ik niet in mijn standaardomgeving ben. Veel plezier op je volgende reis!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.