Kijk niet naar beneden

Posted on March 6 2016 by Katja in Schrijfsels / 3 Comments

DSC_0113

Hoe veel mensen ik wel niet naar beneden zie kijken wanneer ze over straat lopen. Kijken naar beneden waar je je voeten ziet. Lopend vooruit. Maar wie loopt er naast je? Wie loopt er achter je? En wat is er vooruit?

Meerdere malen hebben mensen mij betrapt met een grote glimlach op mijn gezicht wanneer ik over straat loop. Ik denk dan aan de leuke tijd die ik zojuist heb beleefd, ik denk aan de momenten die ik wil gaan beleven, maar het belangrijkste van allemaal… Ik denk aan hoe ik mij nu voel. Het geluksmomentje, die kriebel, die je in je buik voelt en dat verspreidt zich in je hele lichaam. Als een warme deken die over je heen wordt gelegd voor het slapengaan.

Dat geluksgevoel krijg je niet wanneer je alleen naar beneden kijkt (tenzij je natuurlijk opeens een smak geld vindt, al denk ik persoonlijk niet dat geld voor een echt geluksmoment kan zorgen, want zoiets is alleen van tijdelijke duur). Ik geloof namelijk niet dat het geluk beneden ligt. En iemand die steeds achter zich kijkt, omdat je bang bent dat je iets hebt gemist, loopt continu achter de feiten aan.

Vooruit kijken is ook niet alles, want je ziet daardoor wat er komen gaat. Je raakt gefocust op de horizon en alleen dat bestaat nog in je blikveld. Kijk opzij en om je heen wanneer je in het nu wit leven. Alles wat je ziet is nieuw. Vergeet niet te glimlachen naar mensen die je tegemoet komen, want zij hebben al gezien wat jij nog gaat zien.

Wanneer je iets wilt bereiken is mijn grootste advies om niet naar beneden te kijken. Mijn netwerk, vrienden en reizen had ik niet voorelkaar kunnen krijgen als ik niet continu om mij heen kijk. Ik probeer het vaak dichtbij te zoeken. Want er zijn altijd wel mensen om je heen die je kunnen helpen met iets. Maar dit kan natuurlijk ook een vreemde zijn die naast je zit in de trein. Zonder die mensen met wie ik hele gesprekken heb gevoerd in de trein had ik lang niet zoveel geweten over reizen, daarnaast ben ik vele verhalen en kennis rijker geworden.

Liefs,

header31-860x280

 

Tags:


3 responses to “Kijk niet naar beneden

  1. Hahah Katja :P, ik merk het ook op straat en soms vind ik het wel vervelend dan denk ik, come on straal zelfvetrouwen uit! Alleen ik betrap mezelf soms ook op iets naar beneden kijken, omdat ik anders echt over mijn eigen voeten struikel ;p

  2. Marcia

    HEEEEELEMAAL MEE EENS, alhoewel als ik met een brede smile (wat vaak gebeurt) op straat rond loop en iemand ziet dat, kijkt diegene vaak heel apart ineens.

  3. Ik ben vaak aan het rondkijken wanneer ik rondwandel en heb ook de gewoonte om steeds even te lachen wanneer ik iemand passeer of te wuiven wanneer ik in de verte een bekende zie. Al moet ik ook wel regelmatig even naar het voetpad kijken vermits ik zo iemand ben die over het kleinste kiezeltje kan struikelen.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.