List & Leugens | Grishaverse Reread

Posted on April 19 2021 by Katja in Boeken / 0 Comments

Voor de Netflix show Shadow and Bone uitkomt, herlees ik de Grishaverse en die ervaring deel ik graag met jou in deze blog!

List & Leugens – Leigh Bardugo
In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…
Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Hoeveelste keer is het dat je dit boek leest?
De tweede keer!

Waarom heb je List & Leugens al meerdere keren gelezen?
Puur vanwege de Netflix show, want ik het is nog niet heel lang geleden dat ik het boek heb gelezen. Maar terwijl ik aan het herlezen was kwam ik erachter dat ik heel veel details anders zag, omdat ik vrij recent de trilogie had gelezen. Een aantal zinnen, details en verhaallijnen zag ik in nieuw licht en waren me totaal niet opgevallen toen ik de kraaien duologie voor de eerste keer las.

Is je mening over het boek veranderd in al de keren dat je het boek hebt gelezen?
Nee, of nou ja ik denk dat deze reread nogmaals heeft bevestigd dat List & Leugens een van mijn favoriete boeken is. Ik ben dol op de personages, de humor en de setting. Net zoals de eerste keer vloog ik door het boek heen en het liefste was ik meteen door gegaan met lezen in het vervolgdeel.

Las je het boek sneller doordat je het boek al vaker hebt gelezen?
Nee, dat denk ik niet. De eerste keer las ik het boek al behoorlijk vlot ondanks dat het boek een behoorlijke pil is. Wel ging ik deze keer sneller door de actie scenes heen, maar dat kwam omdat ik het boek voornamelijk las voor de details en om de personages opnieuw te ontmoeten.

Nog steeds zin om de andere delen te (her)lezen?
Aangezien ik nog een manuscript voor werk had liggen kon ik niet in één keer door. Maar voordat de Netflix serie uit is hoop ik het laatste deel in de kraaien duologie uit te hebben gelezen.

Naar welk boek uit de Grishaverse kijk je op het moment het meest uit om te gaan lezen?
Net zoals de vorige keer kijk ik enorm uit naar de duologie (het tweede deel komt deze zomer uit) van de geliefde kaperkapitein. Ik vind hem zo’n leuk personage dat ik graag meer over hem wil lezen. Onlangs ben ik door uitgeverij Blossom Books benoemd tot Grisha-ambassadeur en daar ben ik zo ongelooflijk blij mee! In het komende jaar hoop ik mijn liefde voor de Grishaverse verder te kunnen verspreiden op mijn blog, social media en nog vele andere manieren.

Liefs,

Tags: , , , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.