Make It Happen | Filmrecensie

Gepost op 23 maart 2016 door Katja in Films / 2 Comments

makeithappen

Titel: Make It Happen

Release datum: 5 februari 2009
Regisseur: Darren Grant
Hoofdrollen: Mary Elizabeth Winstead, Tessa Thompson, Riley Smith                         
Genre: Drama

Cijfer: 4/10

Lauryn droomt ervan te worden aangenomen op de Chicago School of Music & Dance. Ze vertrekt naar Chicago, maar de auditie verloopt niet volgens plan. Lauryn durft niet terug naar huis om haar broer te vertellen dat ze is afgewezen. Om geld te verdienen gaat Lauryn in Chicago bij Club Ruby’s werken. Wanneer daar op een avond een van de danseressen uitvalt, grijpt Lauryn haar kans. Ze beseft dat dansen nog steeds haar lust en haar leven is. Aangemoedigd door haar nieuwe vrienden zet Lauryn alles op alles om haar droom alsnog te verwezenlijken.

Soms heb ik van die momenten dat ik zin heb in een dansfilm. Deze films zorgen voor ontzettend veel energie bij mij en dat heb ik wel nodig om uit deze winterdip te komen! Bij films zoals Step Up zit ik soms zelfs mee te dansen zonder schaamte. Helaas was dit niet het geval met Make It Happen.

Small town girl gaat naar de grote stad om haar droom achterna te gaan en natuurlijk zijn er veel obstakels, maar dankzij een gelukje bij een ongeluk weet ze het allemaal voor elkaar te krijgen dat alles toch nog goed komt.

Het acteerwerk was oké. Standaard, maar het was zeker niet slecht. Ik vond het wel heel erg jammer dat er met stereotypes is gewerkt. Daardoor had ik het idee dat het verhaal net wat te overdreven overkwam.

Inmiddels is deze film zo’n 7 jaar geleden gemaakt en dat is te zien aan de filmtechnieken. Niets ergs, maar nogmaals het was daardoor standaard en stijf. Voor mijn gevoel hadden ze daar veel meer uit kunnen halen met verschillende shots.

De meeste dansroutines vond ik erg leuk en creatief bedacht. Er werd goed gewerkt met verschillende decorstukken. De kledingstukken pasten er perfect bij en waren niet over de top.

Als je film zoekt met een standaard verhaallijn, niet te moeilijk en leuk songs, dan kan ik je deze film aanraden. Maar wanneer je toch net wat meer verwacht van een verhaallijn dan is dit verhaal te saai en erg voorspelbaar.

Zelf vind ik dat de trailer de hoofdlijn van de hele film weggeeft, maar als je dat niet erg vindt dan kan je hier de trailer zien:

Kijk jij graag naar een dansfilm?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Make It Happen | Filmrecensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.