Mijn eerste solotrip van 2018 gaat naar…

Posted on January 21 2018 by Katja in Reizen / 4 Comments

Woehoe! Ik heb mijn eerste trip van dit jaar geboekt en de reis gaat naar… Klik snel verder om daarachter te komen.

In mijn Bucket List van 2018 noemde ik het al. Schotland staat voor het derde jaar op mijn Bucket List en precies een week geleden sinds deze post online ging boekte ik mijn vlucht en verblijfplaats in het land van de hooglanden. En de stad waar ik verblijf? Oja, dat is natuurlijk Edinburgh! Vorige week zondag was ik even aan het kijk op Airbnb voor een leuke kamer in de stad en binnen 5 minuten zag ik iets leuks. Nog eens 5 minuten later vond ik een vlucht. Vervolgens moest ik nog wat dingen uitzoeken, maar binnen een half uur was alles geregeld en geboekt.

Eindelijk naar Schotland, wat kijk ik uit naar het moment wanneer het vliegtuig landt. Mijn Airbnb bevindt zich in Old Town, echt 10 minuten lopen van de hoofdstraat af. Ik had het werkelijk niet beter kunnen treffen. En het leuke is ook nog dat mijn host een naamgenoot is en in een prachtig mooi gebouw woont die al meer dan 100 jaar oud is. O jongens, wat kijk ik uit naar deze trip. Ik heb de Airbnb voor 7 nachten geboekt en ik heb gunstige vliegtijden waardoor ik 8 dagen heb in Schotland.

Of ik al plannen heb voor de reis? Ja, altijd! Ik ben van plan om een Harry Potter tour te doen (hallo booknerd!), een Outlander tour die een hele dag duurt en natuurlijk door zoveel mogelijk steegjes struinen. Ik heb ook al een paar toffe boekhandels gezien die ik zeker wil gaan bezoeken en mooie wandelroutes gevonden waar ik vast en zeker van zal gaan genieten. Iets wat waarschijnlijk een minder populaire keuze is, maar mij leuk lijkt is om een tour te doen door de Schotse variant vanΒ de Tweede Kamer. Ik ben op het moment aan het regelen dat ik mee kan met zo’n tour. Het is best gek,Β als ik erover nadenk. Volgens mij heb ik namelijk mijn eerste reis al best wel behoorlijk gepland. Terwijl ik normaal helemaal niet een planner ben op reis. Ja, ik vind vlucht en verblijf belangrijk, maar de rest zie ik wel op plaatst van bestemming. Deze keer heb ik toch al wel wat dingen wat ik echt wil doen. Waarschijnlijk komt dit door dat ik al zo ontzettend lang en graag het land wil gaan bezoeken.

Naast Edinburgh ben ik ook al aan het kijken wat ik buiten de stad kan gaan doen. Zoals ik net al noemde ben ik van plan om een Outlander tour te doen. Die start in de stad en gaat daarna naar verschillende filmlocaties van de tv-serie. Zo’n dag duurt al snel een uur of 10. Ik ben ook aan het kijken voor andere steden. Glasgow, Aberdeen en Inverness wil ik bewaren voor een andere keer. Zelf zit ik te denken aan Dundee, Stirling en Perth. Ik heb nog geen idee of ik een andere stad wil gaan bezoeken, aangezien ik het gevoel heb dat ik genoeg wil zien en ontdekken in Edinburgh zelf en het daarnaast ook rustig aan wil doen. Ik zie mezelf namelijk al zitten in verschillende koffiezaken met een boek in mijn hand en een koffie in de andere hand.

EΓ©n van de leuke dingen aan deze reis is dat mijn vertrekdatum precies een jaar na mijn vertrekdatum na mijn reis van Ierland is. Het is gewoon een jaar geleden na mijn laatste soloreis dat ik er weer vandoor ga in mijn eentje. Maar zoals je waarschijnlijk al hebt gemerkt kijk ik er enorm naar uit. Ik bedoel: is het al mei?

Ben jij al naar Schotland geweest? Zo ja, wat vond jij van het land?

Liefs,


Tags:


4 responses to “Mijn eerste solotrip van 2018 gaat naar…

  1. Edinburgh is fantastisch! Wij hopen er over een paar maanden ook weer heen te kunnen. πŸ™‚ Het is nog even afwachten of Rob vrij krijgt van zijn werk en dan kan ik meteen boeken. πŸ™‚

  2. Edinburgh is zo leuk en mooi! Ik heb in 2015 een rondreis gemaakt door GB, van Londen naar Glasgow, Fort William en Edinburgh. Inverness vond ik trouwens vrij saai, Glasgow wel weer top. Edinburgh heeft echt mijn hart gestolen. Ik zou Arthur’s Seat zeker niet overslaan!

    • Katja

      Hey Audrey, ja dat kan ik me nog herinneren. Ik heb toen al je blogposten over Schotland gelezen! Ik ben blij om te lezen dat ik met Edinburgh goed zit. πŸ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.