Mijn ervaringen met Airbnb

Gepost op March 11 2018 door Katja in Reizen / 3 Comments

Reizen doe ik graag en nee voor mij geen hostel of hotel. Ik boek het liefst een Airbnb. Waarom? En wat zijn mijn ervaringen? Dat kan je hier lezen!

Waarom ik liever een Airbnb boek

Persoonlijkheid en daardoor een land leren kennen vind ik erg fijn. In Ierland sliep ik in één van mijn favoriete Airbnb’s waar ik tot nu toe heb geslapen. De host vond het super leuk om veel over Ierland te vertellen. We hebben veel gepraat over de verschillen tussen onze beide landen. Ik heb gemerkt dat ik veel over een cultuur leer wanneer ik daadwerkelijk bij mensen slaap die daar vandaan komen. Na een paar dagen sprak ik zelfs Iers. Puur door elke ochtend en avond te praten met mijn host. Op één van de dagen tijdens mijn verblijf in het smaragd groene land vroeg een Ier aan mij of ik al lang in Ierland woonde. Toen ik vertelde dat het nog maar mijn tweede dag was werden zijn ogen zo groot als schoteltjes. Een ontzettend mooi compliment!

Ik ben een echte cultuurjunkie, dus alles wat ik net noemde zorgt voor mij als een ervaring op zich wanneer ik een land bezoek. Maar er zijn nog meer redenen waarom ik graag in een Airbnb slaap. Een keuken! Haha, dat klinkt misschien gek, maar het is mijn manier om geld te besparen. Bij sommige Airbnb’s mag je gebruik maken van de keuken en die kies ik dan ook altijd. Meestal krijg je een plankje in de koelkast toegewezen en daar bewaar ik mijn eten voor ontbijt en diner. Ik vind het namelijk totaal niet erg om zelf te koken en meestal zelfs fijner dan steeds uit te gaan voor eten.

Over het algemeen zijn Airbnb’s ook stukken goedkoper dan hotels en zelfs goedkoper dan hostels! En vaak vind ik de hygiëne in Airbnb’s ook beter. Plus het huiselijke gevoel geeft mij het gevoel dat ik welkom ben, een soort tijdelijke local in plaats van een slechts een gast.

Airbnb in Berlijn, Duitsland

Mijn ervaringen

Mijn eerste Airbnb was toen ik met een groep boekbloggers naar Londen ging. We zaten in een appartement met z’n tienen. Ik heb die plek niet geregeld, maar ik kreeg wel te horen van de bloggers die het hadden geregeld dat het een hoop gedoe was. Ondanks dat het niet bepaald een super eerste ervaring was gaf ik het een jaar later toch nog een kans toen ik op soloreis ging naar Berlijn. O en wat heb ik daar heerlijk geslapen en onwijs leuke gesprekken met de hosts. Het was een stel, de man kwam uit Portugal en de vrouw uit Bermuda en verhuisde daarna naar Engeland. De Duitse cultuur speelt in het huishouden waar ik vandaan kom een grote rol. Niet alleen kan ik Duitsland zien vanaf de achtertuin, we hebben veel culturele dingen overgenomen en de kans is ook groter dat ik liever in Duitsland ga winkelen dan in Nederland wanneer ik in het Noorden ben. Dus het was juist leuk om Berlijn te ervaren door de ogen van mensen die verliefd werden op de stad. Voor ik het wist had Berlijn ook een stukje van mijn hart veroverd.

Ik heb het nu veel gehad over hosts met wie ik hele gesprekken heb, maar dat is niet altijd het geval. Toen ik in Liverpool, Engeland verbleef kreeg ik van de hosts een standaard bericht die ze waarschijnlijk naar iedereen sturen. Van de ene kant logisch als het om praktische info gaat, maar ik zie liever ook een stukje persoonlijkheid terug. Van deze hosts kreeg ik een code voor een kluisje die aan de buitenkant van het huis was bevestigd. In dat kluisje zat de sleutel van het huis en van mijn kamer. Ik heb mijn hosts nooit gezien, maar de kamer, badkamer en keuken waren schoon dus ik was blij.

Toen ging alles mis…

Mei 2018 ga ik naar Schotland. Ik had mijn vliegticket en Airbnb al geboekt. Ik had zelfs super leuk contact met mijn host en toen… kreeg ik bericht van mijn host. Ze wilde mijn boeking cancelen, want ze ging verhuizen. Ik baalde enorm, want ik moest even snel een nieuwe Airbnb regelen en dat terwijl ik het geld nog niet terug had van mijn eerste kamer in Schotland. Gelukkig hielp mijn ex-host erdoorheen en datzelfde geldt voor Airbnb. Airbnb zocht contact met mij op en raadde verschillen plekken aan die in mijn budget pasten en welke plekken dicht in de buurt zaten van mijn eerste kamer.

Vervolgens ontving ik ook keurig een mail dat het 7 dagen zou duren voor ik het volledige bedrag teruggestort zou krijgen. Maar wonder boven wonder ontving ik het geld binnen 48 uur nadat de kamer was gecanceld. Ik ging natuurlijk meteen op jacht naar een nieuwe kamer. Wat bleek? Hosts konden zien dat ik naar een kamer zocht dankzij Airbnb! Hierdoor konden ze ook mij een kamer aanbieden. Uiteindelijk heb ik op eigen kracht een kamer gevonden, aangezien ik precies weet wat ik wilde en dat vond ik toevallig ook.

Volgende week komen mijn tips online over hoe jij een fijne Airbnb kan vinden!

Waar slaap jij het liefst tijdens je reis? 

Liefs,

Tags:


3 responses to “Mijn ervaringen met Airbnb

  1. Claudia

    O jeetje, dat verhaal van de geannuleerde airbnb! Goed om te weten hoe het door airbnb werd opgevangen. Weet ik een beetje wat te verwachten als het een keer mis gaat! Ik maak tijdens vakanties altijd gebruik van airbnbs, veel gezelliger. Het blijft altijd spannend waar je terecht komt! Zitten altijd wel wat mindere host bij maar soms verbaas ik me over de gastvrijheid van de mensen .

  2. Begin mei ga ik voor het eerst in 18 jaar terug een keertje naar Londen toe en we (mijn nicht en ik) gaan tijdens die citytrip ook logeren in een AirBnB. Ik kijk er alvast naar uit en ben benieuwd naar mijn eerste ervaring met deze vorm van op vakantie gaan.

    • Katja

      Aaaah, super leuk! Heel veel plezier alvast gewenst. Ik hoop dat jullie een fijne tijd zullen hebben.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.