Mijn tips voor het boeken van een Airbnb

Gepost op March 17 2018 door Katja in Reizen / 2 Comments

Er slippen behoorlijk wat DM’s, whatsappjes of face tot face aan mij gevraagd of ik tips heb voor het vinden van de juiste Airbnb. Die spookverhalen heb ik ook veel gehoord, maar doordat ik mijn eigen tips opvolg heb ik er zelf nog nooit last van gehad. 

Inmiddels heb ik al veel ervaring met Airbnb en dat kan je hier lezen. Deze keer geef ik tips hoe jij een fijne Airbnb kan vinden voor tijdens je reizen.

1. Buurten

Als eerste kijk ik naar de verschillende buurten. Ik zoek op welke buurten veilig en goed onderhouden zijn. Zal ik me daar in de avond nog veilig voelen om daar over straat te lopen? Want liever pak ik geen taxi, omdat ik graag geld bespaar als het even kan. Al moet je niet zomaar geld besparen als het gaat om je veiligheid. Maar goed, ik vind het belangrijk dat een buurt veilig is en dat ik daar zonder problemen kan rondlopen.

2. Vrouwelijke host

Als vrouw zijnde slaap ik liever op een plek met een vrouwelijke host. Ik voel me dan een stukje veiliger. Ook omdat ik veel alleen reis.

3. Recensies

Volgende punt is recensies. Heeft de host al veel recensies? En wat zeggen die recensies? Positief? Top! Ga ervoor! Helaas geef je dan geen kans aan nieuwe hosts, maar alles voor een fijne ervaring. Er zitten jammer genoeg aardig wat fakers op Airbnb. Ze hebben dan zogenaamd een kamer en hebben daarvan foto’s online staan. Bij aankomst kom je er dan achter dat het een hele andere kamer is die het hoge bedrag echt niet waard was. Ik ga als solotraveler liever voor zekerheid en kies voor hosts die al minimaal 10 recensies hebben.  

Optioneel: 4. Superhost 

Wil je er echt zeker van zijn dat je een goede Airbnb host hebt? Zo bestaan er superhosts (zij hebben een kleurig lintje naast hun foto’s). Maar gewone hosten vind ik ook prima, daar heb ik ook veel bij geslapen. Sterker nog, volgens mij heb ik zelfs nog maar één keer bij een superhost geslapen. Wat deze status precies inhoudt? Dat betekent dat ze hoog gewaardeerd worden, snel reageren op je mails, ze zijn zeer betrouwbaar, etc.

Optioneel: 5. De host die echt bij je past

Als ik veel tijd over heb dan kijk ik ook nog eens verder naar wat voor persoon de host is. Zo zat ik in Dublin bij iemand die net als ik vegetarisch is. Zo wist ik zeker dat ik kookte in een vleesvrije keuken. Met die host in Dublin had ik echt een klik, op de laatste dag namen we ook afscheid met een stevige knuffel.

Klinkt als veel werk? 

Ja, misschien wel. Maar hé, ik heb daardoor alleen nog maar toffe ervaringen gehad. En na een tijdje raak je er ook aangewend om er zo veel voor te doen als het betekent dat je zit op een toffe plek.

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn tips voor het boeken van een Airbnb

  1. Ik vind het als solotraveler toch best eng om een airbnb te boeken, dus ik kies dan eigenlijk altijd toch voor een hostel. Maar dat van het zoeken naar een vrouwelijke host vind ik een goede tip, die ga ik onthouden! Als ik met iemand anders reis, dan vind ik airbnb wel heel fijn.

    • Katja

      Ik zou het zeker een keer uitproberen. Zelf vind ik het een fijnere manier van reizen dan in hostels.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.