Waarom het even niet gaat

Posted on March 18 2018 by Katja in persoonlijk / 6 Comments

“Goed” is een heel standaard antwoord. Om snel ergens vanaf te zijn. Maar wat als jij het eerste antwoord geeft en het een eerlijk antwoord is? Want ja… het gaat even niet met mij.Β 

Onlangs zei ik tegen iemand die aan mij vroeg hoe het met me ging, dat het even niet gaat met mij. Ik las een groot vraagteken op zijn gezicht, maar toen ik vroeg hoe het met de persoon zelf ging kreeg ik vervolgens wel een eerlijk antwoord terug. Met de persoon zelf ging het goed maar er speelden wel dingen in zijn leven waarvan hij baalde en zich zorgen om maakte. Eerlijk zijn tegenover elkaar en iemand de ruimte geven om uit te leggen waarom vind ik belangrijk, maar ook dat je iemand de ruimte geeft wanneer de persoon het liever voor zich zelf houdt.

Zelf heb ik het voor me gehouden een tijdje en eerlijk? Ik voelde me daar niet beter onder. Ik begon me zelfs slechter te voelen en toen luchtte ik mijn hart. Dat voelde een stuk beter. Van te voren had ik al verwacht dat de maand maart een zware maand zou worden zowel mentaal als fysiek. Het is mijn laatste maand stage en ik moet vaak van slaapplek wisselen. Er zijn veel dingen die voor school gedaan moeten worden, maar toen kwamen de tegenslagen. In de tweede week van maart op een maandagochtend tussen 10:00 en 11:00 kreeg ik van verschillende mensen in totaal 5 mails. Daarin werd onder andere gezegd dat ik opeens school zou hebben op zaterdag, dat ik de volgende dag een deadline zou hebben, geen slaapplek meer had voor de volgende avond en dat ik de volgende avond een presentatie moest geven van anderhalf uur. Die avond werd bekend dat ik die presentatie ook nog eens in mijn eentje moest doen, omdat de mensen in mijn groepje me in de steek lieten en geen verantwoordelijkheid voelden tegenover de rest van de klas.

De week ervoor was het ook niet heel erg chill. Zo kreeg ik opeens te horen dat ik op stage een presentatie moest geven aan hele belangrijke mensen. Gelukkig ging dat onwijs goed, maar ik baalde wel, want liever had ik het eerder geweten. Dan helpt het ook niet dat die week bekend werd dat mijn stagebeoordeling een week naar voren geschoven moest worden en dat ik dan ook het stagedocument een hele week eerder af moet hebben. Oftewel, ik ben dit weekend de laatste hand aan het leggen aan mijn eindverslag die iets van 20 bladzijden telt (zo niet meer).

Deze maand word ik bedolven onder stress. Zo ontzettend veel dat het niet meer grappig is. Op mijn beste vriendin na heb ik mijn vriendinnen al een half jaar niet meer gezien. Tegen de tijd dat mijn stage is afgelopen zijn dat 7 maanden. Ik vind het bijzonder dat mensen tegen mij zeggen dat het wel meevalt en dat ik na mijn stage alle tijd heb om vrienden te zien. Euhm, nee. Wat dacht je van tentamens? O, en vergeet ook niet dat er verschillende essays op de planning staan om te worden ingeleverd. Is het al 1 mei? Zodat ik in het vliegtuig kan stappen naar Schotland.

Hoe het met mij gaat? Het gaat niet. Ik hoop dat je me de ruimte wilt geven om dat zo te laten zijn. Dit betekent niet dat er helemaal geen positiviteit is is mijn leven op het moment. Hoe klein mijn lichtpuntjes nu ook zijn, het zijn grote gebaren en de reden waarom ik niet kopje onder zal gaan deze maand.

Liefs,

 

Tags:


6 responses to “Waarom het even niet gaat

  1. Soms gaat het inderdaad gewoon even niet en dan is dat ook okΓ©. Veel succes met alles uitvogelen en de rust en ruimte vinden om het weer een goeie kant op te sturen!

  2. Wat naar dat het momenteel zo tegenzit Katja. Ik herken je intro trouwens heel goed. Jarenlang heb ik die vraag met ‘goed’ beantwoord terwijl het helemaal niet goed ging. Op een bepaald moment heb ik die vraag of vervangen door ‘Het gaat, maar traag’ of ‘Niet zo goed, als ik eerlijk ben’. In het begin kreeg ik vaak verbaasde blikken van de persoon die me de vraag stelde maar ik was het gewoon beu om die vraag met een leugen te beantwoorden. Als men geen eerlijk antwoord wil op die vraag hoeft men ze van mij ook niet te stellen.

    • Katja

      Mooi verwoord Liesbet, dank daarvoor! En bedankt dat je je verhaal wilt delen op deze blog. *digitale knuffel*

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.