Lief zijn voor jezelf

Gepost op March 24 2018 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Ondanks een druk en hectisch leven vind ik het belangrijk om lief te zijn voor mezelf. Want anders zou ik deze levenswijze niet eens volhouden. In deze blogpost deel ik een paar van mijn tips. Kijk je mee?Β 

1. Neem elke dag een moment helemaal voor jezelf

Dan bedoel ik niet door die tijd op te vullen met lezen of Netflixen. Maar echt een moment voor jezelf. Wanneer je niet na hoeft te denken of juist wanneer je gedachten probeert te verwoorden in een dagboek. Zo schrijf ik in mijn dagboek of verzorg ik mijn huid. Ik geef mijn huid graag extra aandacht, aangezien ik niet de makkelijkste huidtype heb en het wel belangrijk vind om het te verzorgen. Ik neem hier ook altijd de tijd voor.

2. Yoga

Meer dan een jaar geleden ben ik bezig om (bijna) elke ochtend een paar Yoga poses aan te nemen. Het zorgt er meteen voor dat ik vol energie aan mijn dag begin en het is zeer fijn met een kantoor baan dat ik mijn lichaam toch een beetje flexibel hou.

3. Wandelen

Een wandeling over de heide, door het bos, in de stad. Voor mij maakt het niet uit, maar een wandeling zorgt er bij mij voor dat ik mijn hoofd even kan legen. Tijdens zo’n wandeling probeer ik nergens aan te denken. Eerst vond ik dat lastig. Inmiddels let ik alleen nog maar op de natuur. Ik luister naar de vogels, ik zie de bloemen en ruik de fijne geur van de bomen.

4. Gezonde voeding

Koken ben ik ook gaan zien als een moment voor mezelf nemen. Geen muziek, niets staat er op de achtergrond aan. Ik focus me alleen op het koken.

Drie jaar geleden heb ik mijn eetpatroon drastisch veranderd. Zo eet ik bijna alleen nog maar natuurlijke voeding. Ik was altijd al dol op fruit, maar ik probeer ook veel meer groente te eten, drink minimaal 1,5 liter water op een dag en ben sinds meer dan een halfjaar volledig vegetarisch. Door dit eetpatroon voel ik me energieker en zit ik veel beter in mijn vel.

5. Lezen

In plaats van op mijn mobiel te kijken wanneer ik in de ochtend wakker word, probeer ik elke ochtend minimaal 2 bladzijden tot een hoofdstuk te lezen. Lezen schijnt stress te verminderen, dus hoe kan ik mijn dag beter beginnen dan te gaan lezen? Ook elke avond voor het slapen gaan probeer ik minimaal een hoofdstuk te lezen.

6. To Do lijst

Een lange to do lijst? Yup, enorm herkenbaar! Ik probeer mijn to do lijst nooit te lang te maken en anders verschuif ik dingen naar een andere dag. Niet alles hoeft namelijk op dezelfde dag. Een “normale” dag bestaat al uit heel veel stress, daar hoef je geen extra lange to do lijst aan toe te voegen.

7. Doe wat jou gelukkig maakt

Doe de dingen wat jou gelukkig maakt. Makkelijker gezegd dan gedaan. In het begin maakte ik voor mezelf een lijstje. Ik zette daar alles op wat mij gelukkig maakt en de dingen wat ik belangrijk vind. Alleen de dingen die op dat lijstje staan doe ik. Meer niet.

Vergeet niet: het zijn de kleine dingen die het verschil kunnen maken.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.