Mijn landgoed leven #16: nog een week

Posted on March 26 2018 by Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Daar gaat ‘ie dan… Mijn laatste week op het landgoed. Na 7 maanden ben ik echt toe aan rust, maar ook weet ik dat ik het enorm ga missen.Β 

In deze blog noemde ik dat het even niet met me gaat. Hierin bespreek ik de huidige drukte in mijn leven. Al de stress van school. En de stress op stage. Vorige week ging ik dan ook met een zenuwachtig gevoel naar het landgoed. Ik behield dat gevoel de drie dagen die volgden. Op de maandag had ik mijn eindgesprek met mijn praktijkbegeleider en op de woensdag had ik mijn eindgesprek met mijn praktijkbegeleider en stagebegeleider van school.

Als eindcijfer voor de praktijk van stage kreeg ik een mooi cijfer waar ik trots op mag zijn. Het is nog niet mijn definitieve cijfer. De praktijk telt 50-60% mee voor het definitieve cijfer. Voor ik dat cijfer weet dan zijn we al snel twee maanden verder. Het proces mag misschien lang duren, maar ik weet tenminste wel zeker dat ik voor alles genoeg tijd krijg.

Na het eindgesprek voelde ik me al een stuk rustiger worden. De grootste stress zit er nu namelijk op. Op naar nog heel veel essays en tentamens. Over school gesproken, dat is nog steeds behoorlijk hectisch, maar te doen. Bijna alle presentaties zitten heb ik gedaan, afgelopen zaterdag had ik mijn laatste keer les op de zaterdag en morgenavond is mijn laatste lesavond van mijn vak uit het derde jaar. Afgelopen zaterdag had ik tevens mijn laatste les in Journalistiek. Halverwege april zal ik Journalistiek afronden en doen moet ik alleen nog maar een paar filosofische vakken.

Vandaag (wanneer deze blogpost online ging) is het maandag. De eerste dag van mijn laatste week stage. Hoe erg ik ook uitkeek naar deze week vind ik het ook jammer. Het is een heel dubbel gevoel. Van de ene kant wil ik de rust, maar aan de andere kant weet ik dat ik het ga missen. Ik ga het missen om in de avond een kop thee te drinken met de receptioniste, ik ga het missen om aan de bar te blijven tot sluit om daarna met de barmannen nog gezellig te kletsen, ik ga het missen om met de keukenfamilie samen te eten.

Deze week ga ik één van mijn hoofdprojecten tijdens deze stage afronden, schrijf ik nog een aantal dingen voor het digitaal blad van de ISVW en zal ik bezig gaan met website onderhoud. In de avonden zal ik langzaam afscheid nemen van mijn collega’s die niet op mijn laatste dag aanwezig zullen zijn, drink ik mijn laatste thee met de receptioniste en zal ik ook mijn laatste keer naar school gaan op de dinsdagavond.

Met andere woorden: er staat nog best een drukke week voor mijn neus klaar. Maar ik ga ervan genieten, want wat waren de afgelopen 7 maanden een groot avontuur!

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn landgoed leven #16: nog een week

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.