Mijn landgoed leven #5: de keukenfamilie

Gepost op 17 oktober 2017 door Katja in Schrijfsels / 1 Comment

Mijn leven op het landgoed is bijzonder. Er zullen niet veel mensen zijn die hetzelfde meemaken, maar op deze manier hoop ik het met jou als lezer te kunnen delen. En deze keer in de hoofdrol is… de keukenfamilie! Lees je mee?

De keukenfamilie. Nee, het is geen echte familie. De keukenfamilie zijn allemaal mensen die overdag samenwerken in het hotel en restaurant. Van de bediening tot de receptioniste. Wie de avondshift draait eet in de avond mee in de kantine.

Hoe het begon

Vanaf de eerste week zag ik hoe relaxed iedereen met elkaar omgaat. Het is grappig om te zien hoe keurig ze op de werkvloer staan, maar achter de schermen de grootste grappen maken. Een close en sterk team, dat merkte ik meteen. Het leek wel alsof ze een familie waren. In mijn hoofd vormde ik het woord ‘keukenfamilie’. Nog geen week later zaten we met een grote groep in de kantine. Eén van de koks kwam als laatste binnen. Met een theatrale armbeweging groette hij ons. Ik moest lachen, maar toen zei hij: ah, daar heb je iedereen weer! De keukenfamilie! Ik stopte met lachen en ik realiseerde me op dat moment dat ik niet de enige was die het zag. Iedereen weet het, dit is de keukenfamilie.

The kitchen boys

De meeste avonden eet ik met de bediening, de koks en de barmannen. Bijna allemaal mannen. Wanneer ik dan de kantine kom ingelopen is de testosteron niet te missen. In deze formatie worden wel de grootste grappen als sterke verhalen verteld. Tegelijk hebben ze het ook over serieuze zaken zoals over het hotel en natuurlijk het eten. Over eten gesproken… de meeste avonden heb ik werkelijk geen idee wat er op mijn bord ligt. Het ziet er allemaal zo fancy uit. Ik vraag het weleens fluisterend aan één van de barmannen of aan de bediening wat ik nou weer aan het eten ben. Maar hé, het is overheerlijk eten, dus het komt vaak voor dat ik het niet vraag.

Kletsen met de receptie

Mijn steun en toeverlaat op het landgoed zijn een paar receptionistes. Zij zijn degenen die aan mij de sleutel geven voor de hotelkamer, zij weten ontzettend veel over het bedrijf en kan met mijn vragen altijd naar hun toe.

Ik kom net terug van het eten. Ik at deze avond laat, dat betekent niet met de gehele keukenfamilie, maar met iemand van de bar of receptie die geen pauze had toen de keukenfamilie aan tafel zat. Samen met de receptioniste at ik en vanaf mijn eerste werkdag hebben wij hele gesprekken met elkaar. Over van alles en nog wat en het is zo leuk om te horen hoe iemand het bedrijf ziet vanuit een geheel ander perspectief. Na het eten pakten we nog een kop thee en genoten we op dat moment van de rust in de lounge/ receptie.

Andere kant van het bedrijf

Ik loop stage bij het cursusinstituut. Dat is aan de andere kant van het terrein van het hotel, maar doordat ik mijn avondeten krijg in het hotel leer ik daar ook het bedrijf kennen. Het is zo bijzonder om dit mee te mogen maken. Als ik hier niet had gewoond dan had ik niet iedereen zo goed leren kennen, dan zag ik altijd maar de helft van het bedrijf en dan had ik nooit onderdeel kunnen zijn van de keukenfamilie.

Liefs,

Tags:


One response to “Mijn landgoed leven #5: de keukenfamilie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.