Laat het los

Gepost op 22 oktober 2017 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Doen waar je van droomt, gaan waar je wilt staan en dansen wanneer iedereen kijkt. Laat alles los, wie weet wat er dan gebeurt.

In het verleden

Wie mijn blog al langer volgt zal weten dat ik bijna 3 jaar geleden een backpack op mijn rug slingerde om vervolgens naar Engeland te vertrekken. De meesten denken dat toen mijn onzekere bestaan begon. Dat ik vanaf dat moment regelmatig wisselde van slaapplek. Maar eigenlijk… begon het al veel eerder. Ik was 16. Ik had net een kunstwedstrijd gewonnen met mijn proza en ik werd gescout als theatermaakster. Vanaf dat moment raakte ik gewend aan bijna elk weekend mijn koffer of sporttas inpakken. Net veel later zette ik mijn eerste bedrijf op. Ik deed de productie van een tourende theatervoorstelling. Het kwam op dat moment nauwelijks voor dat ik in het weekend nog thuis was. In de zomer toen ik 17 was had ik geen school dus ging ik ook veel doordeweeks reizen voor de voorstelling. Plus, ik zat zelf nog in een voorstelling in Duitsland. Een groot deel van de zomer woonde ik in een trein die gerenoveerd werd (de trein stond de hele zomer stil).

Spontaan

Ik ben altijd al spontaan geweest, maar eerder was ik ook heel erg verlegen. Door reizen is dat allemaal veranderd. Mijn verlegenheid verdween en ik werd anders spontaan. Als in: kom laten we nu een reis boeken voor over een week. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik het volhou. Al dat gereis, continu veranderen van slaapplek en doordat ik deels op het landgoed woon, maar lang niet altijd weet of ik ook daadwerkelijk de nacht daar kan doorbrengen.

Wees spontaan. Laat je meevoeren door het moment. Ik ga niet ontkennen dat het soms voor een hoop stress zorgt, maar ik weet dat ik een goede vriendenkring heb opgebouwd en dat er dus altijd wel ergens plek voor mij is om de nacht door te brengen.

Ja en nee zeggen

Ondanks dat mijn leven wel heel losjes klinkt vind ik het wel heel erg belangrijk om ‘nee’ te zeggen. Op deze manier bewaar ik ook een stuk rust voor mezelf. Want bij loslaten is het juist van belang dat je goed in je vel zit, want anders zal het nooit werken.

Daar tegenover zeg ik ook ‘ja’ tegen dingen die op mijn pad komen waar ik niet eerder aan had gedacht. Zoals bijvoorbeeld de ISVW of in de ochtend besluiten om diezelfde dag nog naar een concert te gaan van een band die ik slechts een beetje ken. Het levert een een nieuwe belevenis of ervaring op die je leven weer een stuk rijker maakt.

Durven egoïstisch te zijn

Het lijkt alsof ik alleen maar mee ga in het heden, maar dat betekent niet dat ik geen doelen heb of dingen die ik wil bereiken. Met egoïstisch bedoel ik dan ook in de goede zin van het woord. Om alles los te laten, moet je volledig voor jezelf kunnen kiezen en jezelf op de eerste plaats durven te zetten. Spontaan zijn, maar tegelijk weten wanneer ja of nee te zeggen en dan kan je volledig loslaten.

Opnieuw de koffer inpakken

Het is begin van de middag wanneer ik te horen krijg dat ik niet kan blijven slapen die nacht op het landgoed. Ik verwerk het nieuws, bel een vriendin, pak wat spulletjes en ik ga verder met mijn dag alsof er niets is gebeurd. Living on the edge. Zo noemen sommigen mijn leven, maar ik noem het mijn leven. Ik ben er trots op dat ik niet veel nodig ben, dat ik overal kan slapen en dat ik van de één op de andere dag mijn spullen in kan pakken om weg te gaan. Op naar een nieuwe bestemming.

Doen waar je van droomt, gaan waar je wilt staan en dansen wanneer iedereen kijkt. Laat alles los, wie weet wat er dan gebeurt.

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.