De nieuwe weg ingeslagen

Gepost op 22 augustus 2017 door Katja in Schrijfsels / 13 Comments

Het begin van een nieuw avontuur. Ik zag het niet aankomen, maar ik koos ervoor om er meteen voor te gaan. Want waarom zo’n goede kans afslaan? Het is tijd om jou als lezer mee te nemen. Lees je mee?

In mijn schrijfsel Een nieuwe weg schreef ik het volgende:

Soms zijn er momenten dat je ervoor kiest om een nieuwe weg in te slaan in het leven. Maar er zijn ook momenten dat het leven voor jou kiest. En *poef* je bevindt je op een nieuwe weg. Een nieuwe route. Maar dan is altijd nog de keuze: ga je ervoor? Ik maakte mijn keuze. Ik deed mijn gordel om en ga op weg naar een nieuw avontuur.
Het was nog geen 48 uur voor het bewuste moment.

En vandaag neem ik jou als lezer mee op de achterbank.

Het was nog geen 48 uur geleden dat ik hier iets van afwist. Maar ik kreeg een bericht van een vriendin en ik besloot om meteen te handelen. Geen idee waarom. Misschien was het omdat ik me verveelde. Misschien was het omdat ik meer wilde weten. Maar één ding wist ik zeker… ik miste iets in mijn leven.

Ik pakte trein na trein, nog een stuk lopen en ik was er. Ik bevond me op een plek die zo mooi en rustig was, dat ik kippenvel op mijn armen voelde. Ondanks dat het die dag minstens 25 graden was. Anderhalf uur later liep ik weer weg van die plek. De kippenvel had plaats gemaakt voor een grote glimlach op mijn gezicht. Op dat moment realiseerde ik mij: mijn leven is een nieuwe weg ingeslagen.

Het gevoel dat ik iets miste in mijn leven kwam als snel toen ik mij laatste stageplek gedag had gezegd. Ik had toen al bijna 2 jaar in het uitgeversvak gezeten en het kriebelde om weer terug te gaan. Maar ik wilde wel iets anders doen. Ik wilde meer ontdekken dan alleen jeugd. Ik wilde weer terug naar non-fictie, zoals wat ik zo nu en dan deed op mijn eerste stage. Maar bovenal ik wilde iets gaan doen met filosofie.

Van een vriendin ontving ik een berichtje over een vacature. Ik was geïnteresseerd. Dus ik belde meteen de volgende ochtend om meer informatie op te vragen. Voor ik het wist raakte ik in gesprek en beantwoorde ik de vraag aan de ander kant met ‘Ik kan morgen’. En zo zat ik een dag later in de trein naar een prachtige locatie. Een landgoed aan de rand van een bos. Het leek alsof alles klikte die dag. Van de locatie tot het gesprek die volgde. Puzzelstukjes die zichzelf in elkaar wisten te puzzelen.

Ik word de nieuwe stagiair van de ISVW. Dat staat voor Internationale School Van Wijsbegeerte. Wat ik daar ga doen? Ik pak redactie en marketing projecten op. Ik zal gaan werken voor de uitgeverij, online magazine en dingen doen voor de ISVW. Want de ISVW is niet alleen een uitgeverij, maar ook een hotel. Een hotel met verschillende gebouwen op het landgoed. In het hotel zelf worden regelmatig filosofische cursussen gegeven vandaar de naam ISVW. Een stageplek met verschillende mogelijkheden dus. Filosofie, boeken en dat allemaal in een omgeving waar je u tegen zegt.

Maar wacht even… betekent dat dat ik weer ga verhuizen? Terug naar het midden van het land? Ja, dat klopt! 3 keer raden waar ik ga wonen. Was in het hotel je antwoord? Denk je dat nou echt? Pff dit is toch niet de Disney tv-serie The suite life of Zack & Cody. Maar hoe tof zou het zijn als dat waar was? Nou blijkbaar is het geen droom, maar mijn realiteit! Want ik ga op het landgoed wonen in het bos!

Ik ben onwijs blij! Het lijkt alsof alles op zijn plek viel. De reden dat ik dit nieuws zolang voor me heb gehouden is omdat nog niet alles rond was met school. Daarom mocht ik er niets over zeggen. Maar nu het wel kan en (bijna) alles rond is mag ik het aan iedereen vertellen. Wow, ik ben zo ontzettend blij dat ik nu eindelijk kan zeggen dat ik vanaf september stagiair ben bij de ISVW!

Had jij deze nieuwe weg verwacht?

Liefs,


Tags:


13 responses to “De nieuwe weg ingeslagen

  1. Nathalie

    Wat gaaf! Gefeliciteerd en heel veel succes met je nieuwe stage. Wat fijn dat er op deze manier een mooi puzzelstukje in je leven op z’n plaats valt ❤

  2. Nee hoor, dit nieuwtje had ik zeker niet verwacht. Het klinkt alleszins als een geweldige kant en als de foto boven je blogpost daar getrokken werd dan ga je aan de slag op een prachtlocatie. Veel succes!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.