Mijn lichtpuntjes #3

Posted on April 1 2018 by Katja in persoonlijk / 1 Comment

Positiviteit is voor mij enorm belangrijk, dus vanaf 2018 ben ik van plan om elke maand mijn lichtpuntjes te delen. Lees je mee?

♥ Toen de lente in de lucht hing en de vogels floten

Op 5 maart ging mijn laatste maand stage in. Die maandagochtend stond ik om 6:55 bij de bushalte en ik werd toen zo vrolijk van hoe licht het al was, de geur die in de lucht hing om de lente aan te kondigen en de vogels die een liedje aan het fluiten waren. Met die energie kon ik een paar dagen vooruit!

Nieuwe brillen binnen

In mijn vorige “Mijn lichtpuntjes” noemde ik dat ik opnieuw een oogtest deed en dat ik twee nieuwe brillen uitzocht. Begin maart waren de brillen klaar en mocht ik ze ophalen. En ze zijn zo mooi geworden! Ik vind ze ontzettend tof en draag ze met veel plezier. Helaas heb ik de zonnebril nog niet echt kunnen testen, maar dat komt nog wel.

Wijntje en toetje op het landgoed

Na een korte lesavond keerde ik terug naar het landgoed en ging ik naar de bar waar ik een wijntje bestelde. Een van de obers vertelde me dat er nog toetjes over was van het diner en hij vroeg me of ik er een wilde. Natuurlijk wilde ik dat! Ik werd verrast door een appeltaartje, ijs met stukje fudge en vers geklopte slagroom. Hmmm, wat was dat heerlijk!

♥ Presentatie Filosofie agenda

Voor stage moest ik een presentatie geven aan belangrijke mensen over een project waar ik toen mee bezig was. Ik vond het best spannend, want ik hoorde het slechts een paar dagen van te voren. Daarnaast zat ik nog midden in het proces van het project en kon me daardoor niet heel goed voorbereiden, maar gelukkig ging alles goed en kreeg ik een akkoord zodat ik verder kon gaan met het maken van de Filosofie agenda 2019.

Alles komt goed

Poeh, wat zag ik het soms echt even niet meer zitten deze maand. Ik vroeg me de hele tijd af of er wel een einde zou komen aan de maand maart… Maar uiteindelijk komt alles goed: presentatie, school, stress, etc. Wanneer ik me focuste op al mijn lichtpuntjes dan wist ik gewoon dat het goed zou komen.

Nieuw Formule 1 seizoen

Geen grap, ik stond hiervoor om 06:45 op om het live te kunnen zien. Het was niet de meest spectaculaire begin van het seizoen, maar toch vond ik het wel erg tof om het te mogen zien.

Stage afgerond

In mijn op een na laatste week van stage had ik al mijn eindgesprek met mijn praktijk- en stagebegeleider. En dat ging goed! Ik ontving een mooi cijfer. Het is nog niet mijn definitieve cijfer die ik voor stage krijg, die hoor ik namelijk pas in mei. Maar ik kan nu al tevreden zijn terwijl ik aan het werk ga om de laatste puntjes op de i te zetten. De laatste week van maart was ook mijn laatste week op stage. In tegenstelling hoe hectisch de maand voor mij begon, zo rustig eindigde het. Mijn laatste stageweek was ik bezig met het afronden van stage en dat kon ik doen in alle rust.

Dag landgoed!

Normaal verblijf ik van maandag tot donderdag op het landgoed. Ik check dan donderdagochtend uit en ga die avond terug naar het Noorden. Maar deze keer bleef ik er een nacht langer. De volgende ochtend haalden mijn moeder en vriendin van de familie mij op. Zo konden zij de plek waar ik al die tijd heb gezeten ook nog even zien. We maakten een wandeling over het terrein en lunchten in het restaurant. Toen was het tijd om afscheid te nemen.Β Van de ene kant jammer en ga ik het landgoed missen, maar het is ook goed om rust te nemen en op zoek te gaan naar een nieuw avontuur.

Wat waren jouw lichtpuntjes van afgelopen maand?Β 

Liefs,

Tags:


One response to “Mijn lichtpuntjes #3

  1. Ria

    Je kunt terugkijken op een ontzettende mooie periode waarin je nieuwe dingen en mensen hebt leren kennen. Op naar een nieuw avontuur

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.