Mijn landgoed leven #17: Dag landgoed

Gepost op 3 april 2018 door Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Dat was het… mijn avontuur op het landgoed zit erop. Ik ga het missen. Wandelingen maken in het bos, luisteren naar de vogels vanuit mijn hotelkamer en alle bijzondere dingen die ik de afgelopen maanden heb mogen doen. 

Wow, voor ik het wist was mijn laatste week op het landgoed voorbij. Na maanden hard werken had ik afgelopen week eindelijk een rustige werk. Mijn collega’s op het cursusinstituut hadden het erg druk met het organiseren en voorbereiden van de Nacht van de Filosofie in Amsterdam en Rotterdam. Maar ik wist maanden geleden al dat ik dan niet aanwezig kon zijn en dat ik geen tijd zou hebben om mee te helpen de Nacht voor te bereiden. Op deze manier had ik wel de tijd om de laatste projecten af te ronden. Doordat ik de week ervoor al mijn eindgesprek had was er ook geen druk meer en dat was erg fijn.

In de avonden werkte ik voornamelijk aan school en deze blog. Op maandagavond zat ik voor de laatste keer huiswerk te maken in backoffice. Na dat de receptioniste (wie ik tevens nu een vriendin kan noemen) klaar was met werken, dronken we samen een wijntje. Op dinsdag had ik tot laat school, maar toen ik zag dat het licht nog aan was in het hoofdgebouw en daar zaten de barman, ober en receptioniste bij elkaar. Ik dronk met hen nog een kop thee. Ik vind het heerlijk om nog een warm drankje te nemen voordat ik ga slapen, met name wanneer ik zo’n lange dag achter de rug heb.

Op woensdag at ik voor de laatste keer diner met de keukenfamilie. Daarna was mijn afscheidsborrel. Mijn collega’s van het cursusinstituut waren daarbij aanwezig, een paar mensen die klaar waren met werken in het hoofdgebouw en twee barmannen die een vrije dag hadden maar speciaal voor mij kwamen. In de avond zat ik de hele avond in de lounge om mijn schoolwerk te maken. Ondertussen kletste ik bij met een ober die na zijn werk bij mij kwam zitten en later op de avond kwam ook de accountant erbij zitten toen hij klaar was met overwerken.

Donderdag was een gekke dag. Het was officieel mijn laatste stagedag. In de middag zouden mijn collega’s weg zijn om de Nacht voor te bereiden in Amsterdam. Ik besloot daarom al om 12:30 mijn bureau leeg te halen en om 13:00 was ik klaar, was alles al opgeruimd en was het tijd om te lunchen. Tijdens de lunch kwam ik de directrice tegen en leverde ik mijn sleutel in van het kantoorpand. Terwijl mijn collega’s weggingen, pakte ik mijn schooltas in want die avond stond er nog een lange avond school op te wachten. Gelukkig hoefde ik in de avond niet meteen de lange reis terug naar huis te maken.

De volgende ochtend kreeg ik een wake up call van één van mijn collega’s in het hoofdgebouw. Ik hoefde die ochtend niet vroeg op te staan sinds de eerste keer in mijn hele tijd op het landgoed. Ik genoot die ochtend van het uitzicht uit mijn hotelkamerraam, de vogels die floten en de zon die scheen. Einde van de ochtend arriveerden mijn moeder en een vriendin van de familie. We maakten een wandeling over het landgoed en gingen daarna lunchen in het restaurant. Voor ik het wist was het tijd om afscheid te nemen. Ik ga de plek missen, maar tegelijk weet ik ook dat het tijd is voor een nieuw avontuur.

Bedankt iedereen voor de lieve berichtjes die ik van jullie lezers heb mogen ontvangen tijdens dit avontuur. Ik hoop jullie weer te zien tijdens mijn volgende avontuur. 

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn landgoed leven #17: Dag landgoed

  1. Ik ben er zelf niet bij geweest, maar toch vind ik het bizar dat het is afgelopen. Je hebt ons echt meegenomen in dit avontuur. Ik had soms echt het gevoel dat je bij ons zat en een verhaal vertelde. Heel mooi. Veel geluk verder en hopelijk beleef je dan weer een mooi, nieuw avontuur!

    • Katja

      Lieve Celine, bedankt voor je berichtje. Ik ben blij dat ik je mee heb kunnen nemen in dit avontuur en ik hoop je ook mee te kunnen nemen in mijn volgende avontuur. Nogmaals dank!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.