Mijn favoriete Kipling handtassen

Gepost op 20 februari 2020 door Katja in Mode / 0 Comments

Handtas, schoudertas of liever een rugtas? Op reis wanneer ik door een stad wandel gebruik ik het liefste een hand/schoudertas van het merk Kipling. Waarom? Lees snel verder!

Als ik in Nederland ben en door het land reis, dan zal je me bijna altijd zien met een rugtas. De reden? Genoeg ruimte voor drinken, eten en leesvoer. Maar wanneer ik in het buitenland ben, reis ik liever met een kleine schoudertas die tegelijkertijd ook een handtas kan zijn.
De redenen? Veiligheid, alles sneller bij de hand en rugtassen mogen de meeste musea niet in. Of je wilt voor een kluisje betalen. Er zijn kluisjes waar je het geld nadien terugkrijgt, dat is super. Echter is dit niet altijd het geval. Daarnaast zijn er een aantal dingen die ik graag met me mee draag. Laten we ook niet vergeten dat de meeste vrouwenkleding tegenwoordig geen fatsoenlijke zakken meer hebben, dus zou het betekenen dat ik dingen in de hand mee moet nemen. Nee, liever niet.

True Black – ?
11 liter, 2 midden vakken
Dit was mijn eerste handtas van Kipling en helaas bestaat het model niet meer. Enorm balen, want het model is erg fijn. Modellen die er op lijken zijn Alexis en Eirene. Ik neem meestal twee boeken mee overdag. Een kleine reisgids en mijn dagboek. Die staan in deze tas fijn rechtop.

De twee grote middenvakken zijn zeer fijn en is een reden geweest waarom ik voor dit model had gekozen. Het ene vak heeft een rits en de andere een magneet. Bij het magneet plaats ik meestal mijn boeken. Achter de rist zit mijn portemonnee, camera en telefoon.

In het vak van de rits zit een vakjes voor je pen, mobiel en in die andere doe ik zelf meestal make-up of zakdoekjes. Het vak van de magneet heeft een key fob en een achter vak met rits. Daarnaast heeft het ook nog een voor vak.

Ik ben enorm blij met deze tas en is dus ook een grote reden waarom ik de tas al op vele reizen heb meegenomen.

Jaded Green C – Defea Up
11 liter, een groot midden vak
Sinds zomer 2019 met een grote kortingsactie op de site van Kipling kocht ik deze fijne tas. De reden van aanschaf? Met heet weer mag ik graag twee flessen water of drinken meenemen. Deze tas heeft aan de buitenkant twee vakken voor een fles. Het voordeel is dat je daarom bijna geen volume verlies hebt.

De tas vol vakken en ritsen. In de voorvakken zit over het algemeen koekjes, sleutels (ondanks de key fob in het grote midden vak), zakdoeken, desinfecterende gel en cosmetica producten. Het klinkt oor mij in ieder geval als een fijne en handige tas voor reis. En ja ik ben er dan afgelopen zomer ook enorm blij mee geweest.

In het grote midden vak zit een key fob en net als bij de andere tas vakken voor je pen, mobiel etc. Iets wat je minder goed op de foto kan zien is dat de tas aan de buitenkant achter een rits vak heeft zitten. Meestal doe ik daar wat papieren of een kaart in die ik onderweg nodig ben.

Beide tassen hebben zo hun voordelen. De Jaded Green vind ik erg fijn voor de dagen dat ik net wat meer mee wil nemen zoals water of andere dingen.
De True Black heeft een netter uiterlijk. Ik denk daarom dat ik die het snelst pak. Ook omdat ik veel musea bezoek op reis en soms ook wat netter aangelegenheden.

Heb jij een favoriete tas voor op reis?

Liefs,

Tags: , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.