Mijn self care routine

Posted on February 18 2020 by Katja in persoonlijk / 0 Comments

Investeren in jezelf. Ik denk dat iedereen kan zeggen dat het belangrijk is, maar wie maakt de tijd?

Investeren in mezelf vond ik eerder op sommige vlakken lastig. Voor mij was met name onderscheid vinden het moeilijkst. Is dit echt voor mezelf zorgen of zal ik nadien meer energie kwijt zijn?
Studeren, combineren van stage en een eigen bedrijf was niet mijn beste combinatie geef ik toe. Ik begon met plannen van vrije avonden. Zo was woensdag altijd mijn vrije avond. De avond ervoor had ik dan school gehad en dan wilde ik de volgende avond even helemaal niets. Al denk ik niet dat ik echt wat zou kunnen doen al zou ik het willen. Ik maakte op de woensdagavond een simpel, maar één van mijn favoriete gerechten en sloot mijn avond af met mijn favoriete series.

Om eerlijk te zijn gaf het me niet heel veel energie. Het was voor mij eerder dat ik voor mijn gevoel mijn hersenen rust gaf. Begrijp me niet verkeerd. Ik bedoel hier niet mee dat dit soort avonden soms ook nodig zijn, maar ik wil hiermee wel kwijt dat het mij geen energie gaf.
Op sommige donderdagavonden volgde ik extra lessen, wanneer ik dit niet deed dan ging ik een rondje wandelen. De donderdagvond betekende in mijn geval meestal dat ik weekend had. Ik voelde me op die avonden altijd zo rusteloos. Daarom besloot ik om te gaan wandelen. Zo’n 1 tot 2 uur. Ik merkte al tijdens mijn eerste wandeling dat ik veel meer energie kreeg. Het maakt me namelijk oprecht blij om buiten te zijn, te wandelen en muziek te luisteren. Het gaf mij altijd zo veel energie dat ik zonder problemen de volgende ochtend op tijd kon opstaan om boodschappen te gaan doen. Zo had ik de rest van de dag helemaal voor mezelf.

Maar hé, de afgelopen 5 jaar veranderde mijn routine ontzettend vaak door verhuizingen, andere werk/stage en wat niet meer wat er komt kijken bij het wonen op verschillende plekken. Toch heb ik een lijst van dingen kunnen opstellen die mij helpen om voor mezelf te zorgen waar ik op dat moment dan ook mag wonen of voor wanneer ik op reis ben.

Koken
Ik ben er achter gekomen dat ik koken onwijs belangrijk vind. Zo veel mogelijk gerechten probeer ik vers klaar te maken. Gezonde voeding helpt mij enorm om veel energie te hebben. Dat niet alleen, het gehele kookproces werkt voor mij ontspannend.
Het is één van de redenen dat ik zelfs op reis Airbnb’s probeer te vinden waarvan ik de keuken mag gebruiken. Ja, het bespaart geld. Maar voor mij is het nog belangrijker dat ik meer energie heb over de hele dag gezien.

Cosmetica
Het is niet voor niets dat ik meer blog over (vegan) cosmetica. Het is ook een onderdeel van mijn leven. Ik vind het heerlijk om mijn huid te verzorgen elke ochtend en avond.
Wie mij weleens offline heeft ontmoet, heeft dan vast wel gezien dat ik bijna altijd lippenstift draag. Ik mag dan ook graag bezig zijn met make-up. Het geeft me dat extra momentje die ik aan mezelf geef elke ochtend. En je raadt het vast al… dat geeft mij ook energie!

Lezen
Ik heb gemerkt wanneer ik lees voor het slapen gaan, dat mijn slaap een stuk dieper is Een goede nachtrust vind ik onwijs belangrijk. En ook nog een bonus is dat ik natuurlijk dol ben op lezen.

Met vrienden zijn
Waar ik ook ben, als het kan probeer ik met vrienden af te spreken. Nieuwe inzichten of gewoon bijkletsen vind ik erg belangrijk.
Mijn werk, eigenlijk hoe ik mijn leven heb ingedeeld zijn best wel heel erg in mijn eentje. Ik vind dat heerlijk, maar ik moet dan niet vergeten om ook andere mensen te zien. Daarom maak ik er graag veel tijd voor vrij en probeer ik er een leuke dag van te maken. Door iets nieuws te bezoeken, naar een restaurant te gaan of iets anders leuks.

Creatief bezig zijn
Ik heb hier het afgelopen jaar al veel over gepraat dat ik het steeds belangrijker ben gaan vinden om een bullet journal bij te houden en om regelmatig te tekenen. Oh, en vergeet fotografie niet!

Wandelen
Hierboven heb ik het al even kort genoemd, maar wandelen geeft mij veel energie. Een onderbreking van mijn werkdag om naar buiten te gaan of om op reis steden en plekken te ontdekken. Met grijs weer of zon. Ik vind beide helemaal prima.

Schrijven
De laatste op mijn lijst. Schrijven zal altijd een speciale plek in mijn hart hebben. Schrijven heeft me onwijs veel gebracht en ik ben blij dat dit een groot onderdeel van mijn leven mag zijn. En wie weet waar het me nog allemaal zal gaan brengen.
Als iets in deze lijst me veel energie geeft dan is het wel schrijven!

Iedereen zijn of haar lijst zal anders zijn. En ik daag jou uit om op zoek te gaan naar waar jij energie van krijgt en om het toe te passen in je dagelijks leven.

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.