Mijn favoriete vegan cafés in Berlijn

Posted on May 10 2022 by Katja in Reizen / 0 Comments

Berlijn heeft vele leuke cafés, maar in deze blogpost deel ik een aantal van mijn favorieten! 

Charlottenburg

Café au Lait
Een plek waar je heerlijk kan zitten in de verschillende soorten zithoeken. Dit café heeft heel veel sfeer en is perfect om met vrienden bij te kletsen en ook voor als je aan het schrijven/aan het werk bent. Café au Lait gaat in de ochtend al open zodat je er heerlijk kan ontbijten! Toegegeven dit is niet een volledig vegan café, maar het biedt genoeg opties voor de vegetariers en veganisten onder ons. Je kan hier de hele dag terecht, voor je lunch en diner. Uiteraard ook voor een kop koffie met plantaardige melk en een stuk taart. De carrotcake is een enorme aanrader.
Dit café was voor mij perfect wanneer ik ergens wilde schrijven met veel sfeer en lekker drinken en eten. 

Lamis cupandgo
De plek van verschillende K-pop events! Ik ben hier twee keer naar een cupsleeve event geweest en ik vind het zo leuk dat de organisatoren van het event enorm goed samenwerken met de medewerkers van deze plek. Sterker nog, zij zullen zelfs de eersten zijn die de muziek harder zetten. 
Naast al die gezelligheid is er ook bubble tea! Ze hebben enorm veel keuze kwa smaken, toppings en zelfs jellys. Het enige nadeel die ik kan noemen is dat ik het jammer vind dat je niet zelf de zoetheid kan bepalen, want 100% is voor mij echt te zoet. Maar de keuze die ze hebben maakt het zeker goed. Voor de liefhebbers hebben ze ook milk tea, shakes, standaard koffie’s, smoothies (mijn favoriet!) en mocht je trek hebben dan hebben ze ook bubble-waffel.
Dit is niet een plek om lang te zitten, maar perfect voor to go of voor de evenementen waarvoor ik erheen ging. 

Brammibal’s Donuts

Friedrichshain

CalmCoffee
Deze plek heeft onwijs veel herinneringen voor me, omdat ik hier een van mijn beste vriendinnen voor het eerst heb ontmoet en naar een super leuk event ging. Maar deze plek serveert tevens de heerlijkste vegan coffee die ik tot nu toe in de hele stad heb gehad. En ik droom nog steeds over hun kaneelbroodjes. Alles wat ze serveren is vegan en ze proberen altijd nieuwe dingen uit, daarnaast werken ze met seizoenen. In de winter serveerden ze een koffie genaamd “Winter Spice Latte”, het is een enorme aanrader! Het proeft namelijk als Kerst in een glas.
Daarbij hadden ze op dat moment kaneelbroodjes met pindakaas en wow die was heerlijk. Maar ze hebben ook meer fruitige smaken, macha, naturel en nog vele anderen. De smaken wisselen elke weekend. Dat is meteen het enige nadeel van dit café en dat is dat ze alleen van vrijdag tot en met zondag open zijn. Maar het is het zeker waard om dit café te bezoeken. 

Door de hele stad

Brammibal’s Donuts
Door de hele stad kan je dit concept vinden, zelf ben ik naar die van Potsdamer Platz geweest. Dit is HET vegan café als je dol bent op donuts en ja alles is vegan. 
Het café heeft een super leuk roze interieur met bijpassende roze kopjes en schoteltjes. Het leuke is dat het café ook werkt met de seizoenen en verschillende bijpassende thema’s. De donuts van toen ik er was hadden een kerstthema met smaken die echt perfect zijn voor die tijd van het jaar. Zelf nam ik de Zimtstern, typisch Duits!
Het was om te smullen en het is een heerlijke plek om met vrienden te zitten of als je in een café wilt werken. 

Er zijn nog zo ontzettend veel meer cafés die ik wil bezoeken en ik kan absoluut niet wachten om terug te gaan naar bovenstaande cafés om het zomermenu uit te proberen!

Liefs,

Tags: , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.