Mijn landgoed leven #3: alleen in het hotel

Gepost op 25 september 2017 door Katja in Schrijfsels / 1 Comment

Van zowel mensen om mij heen als van het hotel- en keukenpersoneel krijg ik dezelfde vraag: voel je je niet alleen ’s avonds? In deze week van Mijn landgoed leven beantwoord ik deze vraag. Lees je mee?

Voor wie nieuw is bij deze column over Mijn landgoed leven. Ik woon in een hotel op een landgoed tijdens mijn stagedagen. De meeste weekenden ben ik in het Noorden, zodat ik daar mijn kleding kan wassen, etc.

Van zowel mensen om mij heen als van het hotel- en keukenpersoneel krijg ik dezelfde vraag: voel je je niet alleen ’s avonds? Voor ik deze vraag beantwoord, zal ik eerst het hotel omschrijven. Het landgoed heeft meerdere hotelgebouwen. Ik woon in één van de oudere gebouwen. Dit gebouw is laag en heeft geen verdiepingen. Het heeft een beetje een bungalow vibe.

Het hotel heeft drie vleugels. Ik slaap op vleugel A, deze vleugel is nog niet gerenoveerd en heeft dan ook een 80’s sfeertje. Alle kamer in dit gebouw zijn eenpersoonskamers met een badkamer. Dat ik op een niet gerenoveerde kant van het hotel zit is te merken aan wat er aan de wanden hangt. In de gang hangen overal zwart-wit foto’s van vroeger. De Internationale school voor Wijsbegeerte is in 1916 opgericht, dus de foto’s gaan al een tijd mee. Ik ga niet ontkennen dat die foto’s een beetje creepy zijn, met name wanneer je rond middernacht terugkomt op het landgoed.

Het hotel waar ik in woon staat aan de rand van het bos. In de avond is het dan ook behoorlijk donker. Maar dat vind ik heerlijk! Nu ik meer dan een half jaar in het Noorden heb gezeten ben ik niets anders gewend dan dat het donker is. In de steden waar ik de afgelopen jaren heb gewoond, werd het in de nacht ooit echt donker.

Maar wat doe ik dan in de avonden en vind ik het eng? Op het hele landgoed is het WI-FI bereik erg goed. Behalve wanneer het weer echt slecht is, dan gaat Netflix kijken vrij traag. Op andere websites komen is geen moeite. Maar ik heb gemerkt dat ik heel veel lees op mijn hotelkamer. Doordat ik door het weer niet altijd naar Netflix kan kijken, trekt het mij meer om te lezen. Een leesboek of een boek voor school, want op dinsdag heb ik school. Mijn maandagavond is dan ook meestal vol met studeren. Plus op de maandag ben ik meestal erg moe. Die ochtend moet ik al om zes uur in de ochtend opstaan. Ik kom dan meestal vanuit het Noorden en ga dan naar het landgoed. Op dinsdag ga ik naar school, dan blijft alleen nog de woensdag over, aangezien ik op de donderdag weer wegga.

De woensdagen zijn wat lastiger merk ik. Na stage heb ik nog genoeg energie, ook omdat het dan nog licht is wanneer ik klaar ben. Ik denk dan ook dat dat gaat veranderen in de winter. Nu maak ik meestal een wandeling over de heide, maar de kans is ook groot dat ik in de toekomst een keer Amersfoort inga. Even een filmpje pakken of ergens een koffie drinken. Ik slaap goed in het hotel, dus meestal ga ik vroeg slapen en de volgende dag sta ik op tijd op voor stage. Ondanks dat het kantoor letterlijk om de hoek zit vind ik het fijn om vroeg te beginnen. Ik begin gemiddeld zo’n anderhalf uur eerder dan mijn collega’s, maar dat vind ik echt heerlijk. Dan doe ik de lastigste werkzaamheden eerst, zodat ik dat al af heb wanneer het op kantoor drukker is en de kans groot is dat het moeilijker is om me te concentreren.

Dus nee, ik verveel me niet en ik vind het ook niet eng om in het hotel te zitten. Sterker nog, afgelopen week waren er veel gasten op vleugel A, dan voelt het stiekem net een studentenhuis. Maar in de weken wanneer er weinig gasten in vleugel A zitten vind ik het totaal niet eng. Er brandt altijd ganglicht, alleen de foto’s bezorgen mij rond middernacht de kriebels.

Waar ben jij het meest nieuwsgierig naar over mijn landgoed leven?

Liefs,


Tags:


One response to “Mijn landgoed leven #3: alleen in het hotel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.